COP27 Zirvesi başladı: Beklentiler düşük...

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı (COP27), Mısır’ın Şarm el-Şeyh kentinde başladı.

COP27 Zirvesi başladı: Beklentiler düşük...

Gelişmekte olan ülkelerin iklim krizinden kaynaklı zararlarının, en yüksek emisyon salımı gerçekleştiren Batı ülkelerince tazmin edilmesi konusu, geçen yılki COP 26’dan dün başlayan COP27’nin gündemine bırakılmıştı. Ancak “Afrika COP”u olarak da adlandırılan ve Batılı ülkelerden finansal desteğin beklendiği COP27, Ukrayna-Rusya savaşı ve savaşın Batı ülkelerine ekonomik etkisinin arttığı “resesyon” yani durgunluğun gölgesinde düzenleniyor. COP27’nin ilk gününde ülkelerin emisyon azaltım hedeflerini tutturamadığı ve kazanımların geriye gittiği uyarıları yapıldı. 

LİDERLER İLGİSİZ
Yaklaşık 190 ülkeden 40 binin üzerinde katılımcının beklendiği COP27’ye, 100’den fazla devlet lideri ve siyasetçinin katılması beklenirken, ABD, Çin ve Hindistan gibi en çok emisyon salımından sorumlu ülke liderlerinin katılmayacak olması hayal kırıklığı yaratıyor. COP27’de 7-8 Kasım tarihlerinde Liderler Zirvesi düzenlenecek. Ayrıca finans, bilim, gençlik ve gelecek nesiller, karbonsuzlaşma, adaptasyon ve tarım ile cinsiyet, su, sivil toplum, enerji gibi başlıklar altında farklı oturumlar da olacak. 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2022, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER