Catherine Deneuve özür diledi

Deneuve, yayımladığı mektupla özür diledi. Kendini feminist olarak tanımladığını belirtti.

Catherine Deneuve özür diledi

Oyuncu Catherine Deneuve, tepki çeken mektubunun ardından cinsel saldırıya uğrayanlardan özür diledi. Geçen hafta Le Monde’da yer alan mektup #BenDe kampanyasının önde gelen bazı isimleri tarafından eleştirilmişti.

Catherine Deneuve, geçen hafta kendi imzasıyla birlikte 100 kişinin kaleme aldığı ve Le Monde gazetesinde yayımlanan mektubun ardından cinsel saldırıya uğrayanlardan özür dilediğini açıkladı. Mektupta, cinsel saldırı karşıtı hareketin ‘aşırılığa’ kaçtığı belirtilmiş, ‘erkeklerin kadınlara kur yapmakta özgür olması gerektiği’ vurgulanmıştı.

14 Ocak Pazar günü Libération gazetesinde yayımlanan mektubunda Deneuve, “Salı günü Le Monde’da yayımlanan mektubun ardından bu iğrenç hareketlerden ötürü mağdur olan ve mektuptan ötürü incinen herkesi kucaklıyorum. Sadece ve sadece onlardan özür diliyorum” dedi. Oyuncu ayrıca, Le Monde’da yer alan mektupta, cinsel saldırının iyi olduğuna dair hiçbir şeyin olmadığını, öyle olsaydı mektubu imzalamayacağını da söyledi.

Deneuve, Libération gazetesinde yayımlanan mektubunda özgürlüğü sevdiğini aktararak feminist olmadığına yönelik iddialara karşı çıktı, kendini feminist olarak tanımladı. Kariyeri boyunca kaba hareketlere tanık olduğunu da itiraf eden Deneuve, cinsel saldırıya çözümün kız ve erkek çocukları ona göre yetiştirmek olduğunu belirtti, adalete inandığını ifade etti.

(BBC Türkçe)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER