Çin'den Trump'ın konuşmasına tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD Başkanı Trump'ın "Birliğin Durumu" konuşmasında yer alan Çin ile ilgili ifadelere tepki geldi.

Çin'den Trump'ın konuşmasına tepki

Donald Trump, göreve geldikten sonra yaptığı ilk "Birliğin Durumu" konuşmasında, Çin ve Rusya'yı ülkesinin çıkarlarına, ekonomisine ve değerlerine meydan okuyan "rakipler" olarak niteledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, bugün başkent Beijing'de düzenlenen basın toplantısında, ABD'nin Soğuk Savaş zihniyetini ve modası geçmiş sıfır toplamlı anlayışı terk etmesi, Çin'e ve Çin-ABD ilişkilerine doğru bir şekilde bakması gerektiğini söyledi.

Sözcü, iki taraf arasında farklılıklar bulunmasına karşın, ortak çıkarların farklılıklardan daha fazla olduğunun altını çizdi.

Tarihin ve olguların, işbirliğinin her iki taraf için tek seçenek olduğunu gösterdiğini ifade eden sözcü, güzel bir geleceğin yalnızca ortak kazanç temelinde yaratılabileceğini kaydetti.

Sözcü Hua, ayrıca sağlıklı ve istikrarlı ikili ilişkilerin korunması için Washington'a anlaşmazlıkları karşılıklı güven temelinde kontrol ederek işbirliğini ilerletme çağrısında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER