Elon Musk'tan Twitter açıklaması

Dünyanın en çok kullanılan sosyal meyda platformlarından biri olan Twitter'ın geçtiğimiz günlerde satın alan Elon Musk, platformun geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Elon Musk'tan Twitter açıklaması

Elon Musk, Twitter'ın yönünü belirliyor: Aşırı sağ ve aşırı sol eşit derecede üzülmeli
Twitter'ı 44 milyar dolar karşılığında satın alan Elon Musk, platformun siyasi olarak tarafsız olması gerektiğini ve bunun da aşırı sağ ve aşırı solu eşit derecede üzmek anlamına geldiğini söyledi


Daha önce de Twitter'a yönelik ifade özgürlüğü eleştirilerinde bulunan Musk, platformun politik olarak tarafsız olması gerektiğini söyledi.

Musk yaptığı paylaşımda, "Kamuoyunun güvenini kazanmak için Twitter politik olarak tarafsız olmalı. Bu da aşırı sağ ve aşırı solu eşit derecede üzmek anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Musk daha önce Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden ile ilgili haberlerin ve aşırı sağa yakın New York Post'un hesabının Twitter'da sansürlenmesini eleştirmiş ve bunun uygunsuz olduğunu belirtmişti.

Musk ayrıca eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisine ait Truth Social isimli sosyal medya platformunu kurmasını Twitter'da ifade özgürlüğü olmamasına bağlamıştı.(gercekgundem)

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2022, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER