Le Monde'dan 29 Ekim'e özel kapak

Le Monde diplomatique Türkçe, Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yılı için özel sayıyla çıktı.

Le Monde'dan 29 Ekim'e özel kapak

"Sonsuza dek Cumhuriyet!" başlığıyla çıkan aylık gazetenin kapağında Türkiye'nin en saygın fotoğraf sanatçılarından Çerkes Karadağ'ın Le Monde için ilk kez paylaştığı özel fotoğrafı yer alıyor. Türkiye'deki tüm gazetelerden farklı bir kapakla çıkan Le Monde diplomatique'in kurucu Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın fotoğrafla ilgili yorumu ise şöyle:

8 Ekim günü İzmir'deydim... Değerli fotoğraf sanatçımız Çerkes Karadağ'ın "İzmir'in 100'ü" sergisi için... 90'lı yıllarda muhabirlik yaptığım dönemde izlediğim haberin fotoğrafını da çeken bir gazeteci olarak etkilendiğimi saklamayacağım. Akşam sohbetinde, kapağa taşıdığımız fotoğrafı gösterdi Çerkes Ağabey... Fotoğrafı görünce de oldukça heyecanlandım! O'nun izniyle fotoğrafı özel sayımızda kapağa taşıdık. Karadağ'ın deklanşöründen çıkan fotoğraf karesi, başörtüsü yasası ve laiklik tartışmalarının gündemi meşgul ettiği Türkiye'de, toplumun ve siyasilerin yaşadığı ‘sıkışmışlığı’ tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Büyük Önder Atatürk, sanki bizlere sitem ediyor!..

Gazetenin 29 Ekim özel sayısında İlber Ortaylı'yla Cumhuriyet söyleşisinin yanı sıra Nazan Moroğlu, Ahmet Yavuz, Pelin Batu ve Evrim Altuğ'un yazıları bulunuyor. Son yılların en kapsamlı Filistin Dosyası'nda ise Alain Gresh, Olivier Pironet, Charles Enderlin yazdılar.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2022, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER