Porto Riko’da kadına şiddeti önlemek için OHAL ilan edildi

Porto Riko’da kadına şiddetin gittikçe artmasının ardından yönetimden önlem planı geldi.

Porto Riko’da   kadına şiddeti önlemek için OHAL ilan edildi

Porto Riko’da, kadınlara yönelik şiddeti önlemek için olağanüstü hal ilan edildi. 2019 yılı rakamlarına göre her hafta ortalama bir kadının şiddet yüzünden öldüğü Porto Riko’da olağanüstü hal kapsamında kadınları korumak için bir dizi tedbir hayata geçirilecek.

Yönetim olarak ABD’ye bağlı ülkenin valisi olarak bu ayın başlarında yemin ederek göreve başlayan Vali Pedro Pierluisi, bir dizi program yoluyla cinsiyete dayalı şiddeti önlemeyi ve kadınları korumayı amaçlayan bir yürütme emri duyurdu.

UYGULAMAYLA GÜVENLİK GÜÇLERİNE HABER VERİLECEK

Koruma altına alınacaklar, cep telefonlarına indirilecek uygulamalarla tehdit ve tehlike anında güvenlik güçlerinden yardım isteyebilecek.

İstismarcılarına yönelik “yanına yaklaşmama kararı aldırmış” kadınların korunmasına yönelik program çerçevesinde bu kadınların daha iyi izlenmesi için sağlanacak.


Alınacak önlemler kapsamında eşcinseller ve transseksüellerin de korunması sağlanacak.

NÜFUSA GÖRE EN ÇOK KADINA ŞİDDET

Nüfusa oranla dünyada en çok kadına şiddet vakasının görüldüğü Porto Riko’da 2019 yılı rakamlarına göre her hafta ortalama bir kadının şiddet yüzünden ölüyor.
 


Kurulacak komite aracılığıyla alınacak önlemlerin etkinliği güvence altına alınmaya çalışılacak. Bu komite yine ayrıca kadınları korumaya yönelik yeni öneriler sunma imkanına sahip olacak.

Porto Riko Valisi Pedro Pierluisi, yaptığı yazılı açıklamada, “Önlemler, çok uzun süredir önemli hasara neden olan bir kötülükle mücadele etmeyi hedefliyor. Kurbanlar sistematik maçoluk, eşitsizlik, ayrımcılık, eğitimsizlik, rehberlik eksikliği ve her şeyden önce eylemsizliğin sonuçlarına hedef oldu." dedi.(ntv)

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2021, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER