Putin açık ara farkla kazandı

Ruslar altı yıl boyunca ülkeyi yönetecek devlet başkanını belirlemek için dün sandık başına gitti. Putin, oylarını 10 puandan fazla artırarak ilk turdan zaferle çıktı. Seçim Kremlin’in politikalarına yönelik “halkoylaması” olarak görüldüğü için çok önem verilen katılım oranı ise yüzde 60’ta kaldı.

Putin açık ara farkla kazandı

Bağımsız aday olarak seçimlere katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 74’ün üzerinde oy aldı. Rusya Merkez Seçim Komisyonu saat 18.00 itibarıyla seçime katılım oranının yaklaşık yüzde 60 olduğunu duyurdu. Kremlin’in en büyük endişesi katılım oranıydı. Zira, bu seçim, Putin’in politikalarına yönelik “halkoylaması” olarak görülüyordu.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) lideri Josef Stalin’den bu yana, 18 yıllık iktidarıyla Rusya’nın en uzun süre görev yapan lideri olan Putin’in, seçimlerde yarışan sekiz rakibine oy sayısı olarak ezici bir fark atacağı tahmin ediliyordu.

Oyların yüzde 95'inin sayılmasının ardından, Putin'in aldığı oy sayısının 52.6 milyon olduğu kaydedildi. Bu rakamın Rusya tarihi için bir rekor olduğu belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER