Putin, Netanyahu'yu uyardı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesinde, Suriye'yi istikrarsızlaştıracak adımlardan kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Putin, Netanyahu'yu uyardı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile telefonda görüştü. Putin ve Netanyahu, İsrail savaş uçaklarının Humus bölgesindeki Tifor (T-4) askeri hava üssünü bombalamasını ele aldı.
Netanyahu'ya Suriye'nin egemenliğine saygı gösterilmesinin öneminden bahseden Putin, bu ülkedeki durumu daha da istikrarsız hale getirecek ve güvenliğini tehdit edecek her türlü eylemden kaçınma çağrısı yaptı.
Duma'da düzenlenen kimyasal silah saldırısının ardından, ABD Başkanı Donald Trump Esed rejimini, "Büyük bedel ödeyecekler." sözleriyle tehdit etmişti.
Ancak Duma'daki saldırının ardından ilk hamle İsrail'den gelmişti. Humus yakınlarındaki Tifor-4 hava üssü füzelerle vurulmuştu.
T-4 askeri havaalanı, rejimin özellikle son dönemde Doğu Guta'daki kimyasal silah saldırılarını düzenleyen uçakların kalktığı üs olarak biliniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER