Putin,yıl sonu basın toplantısı düzenledi

Rusya lideri Vladimir Putin, yıl sonu basın toplantısını düzenledi. Pandemi nedeniyle basın toplantısı video-konferans şeklinde yapıldı

Putin,yıl sonu basın toplantısı  düzenledi

4 saat 29 dakika süren basın toplantısında 60 soruya yanıt veren Putin kötü geçen 2020 yılı, Navalnıy, Erdoğan ile ilişkileri, Karabağ dahil birçok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in bu seneki yıl sonu basın toplantısı pandemi nedeniyle iptal edilmedi ancak formatı öncekilerden farklı. Söz konusu farklılıklardan birisi, normalde geniş ve oldukça kalabalık bir salonda gerçekleştirilen basın toplantısının bu sefer video-konferans yoluyla gerçekleştiriliyor olması.

Putin’in gazetecilerin sorularını yanıtladığı yıl sonu basın toplantıları saatlerce sürüyor ve ne kadar süreceği önceden belirlenmiyor. Daha öncekilerinde de olduğu gibi bu sene de Rusya liderinin yıl boyunca yaşanan gelişmelere dair soruları yanıtlarken önemli açıklamalar yaptı.

Bu basın toplantıların en uzunu 2008 yılındakiydi ve tam 4 saat 40 dakika sürmüştü. Rusya lideri geçen seneki basın toplantısındaysa 4 saat 18 dakika boyunca 57 basın mensubunun sorusunu cevaplamıştı.

Putin'den AA muhabirine: Batı basınının Türkiye hakkında yazdıklarına bir baksanıza

Rusya Devlet Başkanı, yıl sonu basın toplantısında Anadolu Ajansı'ndan soru aldı. Ajans muhabirinin, "Rusya, Suriye'deki meşru hükümeti desteklediğini söylüyor. Ancak Batı basını, Rusya'nın Libya'da (BM'nin tanıdığı meşru hükümete karşı savaşan) Hafter'i desteklediğini; Rus güçlerinin Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu'nun saflarında yer aldığını yazıyor" şeklindeki sorusu üstüne Putin, "Batı basınının yazdıklarına gerçekten inanıyor musunuz? Türkiye hakkında yazdıklarına bir baksanıza" yanıtını verdi.

Rusya lideri bunun devamında, "Hem başında Fayiz es Serrac'ın bulunduğu hükümetle hem de Hafter ile temas içerisindeyiz" dedi ve Rusya’nın Libya hususunda, Türkiye ve Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere partnerleriyle sürekli diyalog halinde olduğunu söyledi.

'Libya konusu Moskova'ya gelecek Türk heyetle görüşülecek'

Ayrıca Putin, "Libya’dakinin hassas bir sorun olduğunu biliyoruz. Libya’da karşı karşıya olan taraflarla çeşitli ülkelerin ilişki içinde olduğunu, söz konusu ilişkilerin seviyesinin de çeşitlilik gösterdiğinin bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.

Libya’da olanları Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de ele aldıklarını ve almaya devam edeceklerini kaydeden Putin, yakında Moskova’ya Türkiye’den temsilcileri içeren bir heyetin geleceğini, bu heyetin Rusya’daki temasları esnasında Libya’da olanların da ele alınacağını belirtti.

Rusya lideri şöyle devam etti: "Umuyorum ki Libya, Libya halkı tarafından kabul edilecek çözümler bulabiliriz. BM’nin Libya Özel Temsilcisi Gassan Salame ile nihali bir çözüm buluruz. Bize göre Libya’da öyle bir çözüm bulunmalı ki çatışan taraflar arasındaki askeri eylemleri durdurabilsin ve ülkenin nasıl ve nasıl yetkiler çerçevesinde yönetileceği konusunda bir anlaşmaya varılabilsin."('sputink)

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER