Suriye Ulusal Diyalog Kongresi başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Suriye'de IŞİD'le mücadelede sona gelinmesinin ardından kararlaştırdığı Suriye Ulusal Diyalog Kongresi bugün başladı.

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi başladı

Suriye'deki ateşkesin garantör ülkeleri durumundaki Rusya, Türkiye ve İran'ın himayesinde gerçekleşecek ve Suriye'deki hükümet yanlısı ve karşıtı çeşitli etnik grupları bir araya getirecek olan 2 günlük kongrenin ilk günü heyetlerin gelişi ve kaydı ile geçecek. 
Garantör ülkelerin heyet başkanlarının bugün hazırlık toplantısı yapması beklenirken yaklaşık 1600 Suriyeli delegenin katılacağı ana toplantı yarın yapılacak.

Kongrede Rusya'yı Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye'yi Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal, İran'ıysa Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Caberi Ensari temsil edecek. BM'yi temsilen Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura masada olacak.

BM Güvenlik Konseyi'ndeki daimi üyeleri ABD, İngiltere, Çin ve Fransa ile Mısır, Irak, Ürdün, Kazakistan, Lübnan ve Suudi Arabistan da kongreye davet edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER