Zelenski :Bu çok açık bir insani yıkımdır

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski “Bu çok açık bir insani yıkımdır. Ruslar nereye ateş ettiklerini biliyorlar” açıklamasını yaptı.

Zelenski :Bu çok açık bir insani yıkımdır


Ukrayna’nın Kharkiv (Harkov) kentindeki Özgürlük Meydanı ve Belediye Binası, Rus güçleri tarafından füzeyle vuruldu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski “Bu çok açık bir insani yıkımdır. Ruslar nereye ateş ettiklerini biliyorlar” açıklamasını yaptı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının altıncı gününde Rus güçleri, Kharkiv (Harkov) Özgürlük Meydanı ve Belediye Binası’nı füzeyle vurdu. Bunun askeri bir suç olduğunu söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesabında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Pek çok tanık bunun ayrı bir yanlış atış olmadığını gösteriyor, bu çok açık bir insani yıkımdır. Ruslar nereye ateş ettiklerini biliyorlar. Bu, tüm anlaşmaların bir ihlalidir. Dünyadaki hiç kimse barışçıl Ukrayna halkının katilini affetmeyecek. Roketler, bombalar ve toplarla donanmış şeytan derhal durdurulmalıdır.”

KULEBA: “DÜNYA DAHA FAZLASINI YAPABİLİR VE YAPMALI”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Kharkiv Belediye Binası’ndaki patlamanın videosunu paylaştı. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını altıncı gününde meydana gelen patlamaya ilişkin videoyu paylaşan Kuleba, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Rus füzeleri barbarca Kharkiv Özgürlük Meydanı ve yerleşim bölgelerine atıldı. Putin Ukrayna'yı parçalayamıyor. Öfkesinden masum sivilleri öldürerek daha fazla savaş suçu işleyecek. Dünya daha fazlasını yapabilir ve yapmalı. Baskıyı arttırın, Rusya’yı tamamen izole edin.”

anka

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2022, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER