Düşlere düşmek adına

Eğer deniz kızlarına inanmayı bırakırsa bir gün bir çocuk, bir düş düşer alemden.

Alem; düş kurma yeteneğini kaybetmiş yetişkinlerin uykuya daldıkları vakit çocuklardan düş ödünç aldıkları bir yer.

Bazen de uykuya varmadan, varılacak soluklanacak bir durak arar yetkin olmayan yetişkin ve bir düş ödünç alır hala deniz kızlarına inanmayı başaran o canım, o iyi ki, o iyi ki çocuk çocuklardan.

Alem renklidir hem de dünyada görmeye alışık olmadığınız binlerce tat ve kokuda renk vardır alemde. Adları da yoktur ama bizim yapmaya alışık olduğumuz bu değildir, kimine mor deriz, kimine turuncu kimine mavi ama kime ne ki isimleri. Sade ve sadece duygu vardır uyandırdıkları.

Bir küçük kız çocuğunun gözlerine baktığı zaman küçük bir kızın çocuk gözlerini değil de bir kız görüyorsan eğer, tehlikelisin ve ivedi olarak imha edilmelisin. Bu zihniyetteki için kız çok kıymetli çünkü kız eşittir zar demenin başka bir ifade şekli. Kızdan zarı çıkardın mı kadın kalırdı geriye, zarsız ve hatta bazen de mezarsız kalırdı geriye. Birbirine eşit olan iki değeri birbirinden çıkardın mı sıfır kalırdı yani değersiz kalırdı. Birbirine eşit olan iki ifadeyi birbirinden çıkardın mı ifadesiz kalırdı, kifayetsiz kalırdı tüm anlamlar içerdiği.

Kadın; kızdan zarın eksiltilmiş hali. 

Eksilten; küçük bir kız çocuğunun gözlerine baktığı zaman çocuk gözleri görmeyen, bir delik gören, o delikten girip kızın düşlerini düşürmek isteyen. Düşleri çalınmış bir kız çocuğuna kadın diyen yani delinmişse değersizleştiren, iffetsiz olduğuna hükmeden, yaşam hakkı olmadığına kanaat getiren, mütemadiyen pisliğini akıtacağı dölleyeceği bir rahim arayan, nefessiz kalması makbul, varlığı zül, kötülüğe meftun, kadının sadece kendi varlığına armağan olarak var edildiğine inanacak kadar narsist, egoist, cahil ve de sefil olan eksilten imha olsa keşke, bir an önce.

Eksilten, kendi zannediyor aslında bedenine hapsettiğini, bilmiyor oysaki çağlar öncesindeki o yoz atasının bir yansıması o düş hırsızı varlığı. Çağlar boyu kırılmamayı başarmış, karşılıklı konuşlandırılmış, sonsuz görüntü oluşturan aynalardan birindeki bir görüntüsün sen yalnızca. Bir kez bile niyet etmedin aynalardan birini kırmaya, alışmışsın çünkü yeni bir görüntü oluşturmaktansa yansıtmaya, kolaya, alışmışsın.

Küçük kız çocuklarının ve dahi erkek çocuklarının yüzü suyu hürmetine düşebiliyoruz hala düşlere.

Ne zamanki bir küçük kız çocuğunu ve dahi erkek çocuğunu düşlerinden koparırsınız bir düş eksilir alemden, bir renk kararır alemde, bir duygu yiter, tüm yitenlere karşılık bir yetişkin biter karanlığından tüm eksilenlerin.

Ödünç düşler ile hala var olabiliyor alem. Dua edin de deniz kızlarına inanmaya devam etsin çocuklar, düşlerimizin en kötüsü olan bu dünyadan alemlere açılan kapıların kapanmaması adına, dua et, inanalım inadına, sen ve ben en azından vazgeçmemeye ant içelim deniz kızlarına inanmaya.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsimsiz Asaş Çalışanı,
İsimsiz Asaş Çalışanı, - 6 yıl Önce

deniz kızı diyince aklıma bu geldi,

bak şunlara güzel değil mi?
i̇nanmak güç ya hepsi benim mi?
bunlara birde sen gel,gel desen gelir mi?
i̇stediğine sor kimse bilmiyor
i̇şte hazinen kimse inanmıyor
bunları bir görseler
yok,anlamazlar ki
asla bilmediğim bu şeyler nedir
ama onla benim hazinem
tamam kaç tane olsun yirmi mi?
gerçekler bunlar değil,aslında...
i̇sterdim o insanlarla eğlenmeyi,onunla dans etmeyi
gezerler kumda,peki ya biz?
oh işte...
gidilmez yüzgeçle uzağa
gerekir ayaklar yürümek için
bir de o şey varya
neydi o kelime?sokak...
orda olmak,koşa bilmek,heran güneşi görebilmek
senin yanında olabilsem o dünyada...
neler vermem bu denizden çıkmak için ben
kumsalda birgün gezmek için neler vermem
o insanlar,anlayışlı,onlar severler kızlarını
artık yetti,zaman geldi,aşığım ben...
ne yaparlar öğrenmeliyim,bilmeliyim bazı cevapları
nedir ateş ve neden,neydi o yollar?
bekliyorum kavuşmayı,arada bir ömür yaşamayı
senin yanında olabilsem o dünyada...

Paou
Paou @İsimsiz Asaş Çalışanı, - 6 yıl Önce

isimsiz asaş çalışanı mı=)
pek gizemli