AÖL ek sınav tarihi ne zaman

AÖL ek sınav tarihi ne zaman


Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan sınav takviminde AÖL Açık Lise ek sınav tarihleri merak edildi. Lise eğitimine açıktan devam eden öğrenciler, diploma alabilmek için ek sınav takvimini araştırmaya başladı. Peki, Peki, AÖL ek sınav tarihleri açıklandı mı, ne zaman yapılacak?

Öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği AÖL 3. dönem sınavına 20 Temmuz'dan 29 Temmuz'a kadar katılım sağladı. Geçen yıllarda 16-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen sınavların bu yıl, hangi tarihte yapılacağına ilişkin araştırmalar başladı. Peki, AÖL ek sınav tarihleri açıklandı mı, ne zaman yapılacak?

Açık öğretim lisesi 3. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı'nın açıklayacağı AÖL ek sınav tarihlerini bekliyor. Öğrenciler, konuyu internette "AÖL ek sınav tarihleri açıklandı mı, ne zaman yapılacak?'' şeklinde araştırıyor.

AÖL ek sınav tarihleri açıklandı mı, ne zaman yapılacak?
Millî Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıl 16-20 Ağustos tarihleri arasında ek sınav yapmıştı.

Konuyla ilgili MEB açıklaması şöyle:

''Ek sınavlar, her yıl 2+1 şeklinde 3 dönemde yapılan dönem sınavlarından değildir. Ek sınavlar, bakan oluru ile yapılan istisnai sınavlardır. Bu nedenle ek sınavlar her öğretim yılı başında duyurulmaz. Ek sınavların dönemden sayılıp sayılmayacağı bakan oluruyla belirlenir.

Bu açıklamaya göre, AÖL ek sınavlarının bu dönem olup olmayacağı net değil.:

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2022, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER