Boğaziçi'ıden yeni rektöre tekpi: Kayyum rektör istemiyoruz

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne AKP Sarıyer İlçe Teşkilatı kurucularından Prof. Dr. Melih Bulu atandı.

Boğaziçi'ıden yeni rektöre tekpi: Kayyum rektör istemiyoruz

Öğrenciler, rektör atamasının "Kayyım" olduğunu belirterek, " Boğaziçi, siyasilerin ve yandaşların değil ilim insanlarının yuvasıdır. Kayyum rektör istemiyoruz" dediler.

Resmi Gazete'de yayımlanan atamalar hakkında kararlara göre 5 üniversiteye yeni rektör atandı. Cumhurbaşkanlığı tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan yeni rektör Melih Bulu oldu. AKP Sarıyer İlçe Teşkilatı kurucularından olan Bulu, 2015 seçimlerinde İstanbul 1. bölge milletvekili aday adayı olmuştu.

Boğaziçi'li öğrenciler, bu atamayı "kayyım" olarak değerlendirip sosyal medyada tepki gösterdiler. Öğrenciler, "Boğaziçi Üniversitesi siyasilerin ve yandaşların değil ilim insanlarının yuvasıdır. Boğaziçi kültürü yaşatılmalıdır. Kabul etmiyoruz" dediler.

Resmi Gazete'ye göre Boğaziçi'nin yanı sıra Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Yüksek, Beykoz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Durman ve Çağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ünal Ay atandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2021, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER