Büyülü Gökkuşağı, muzır bulundu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Büyülü Gökkuşağı, muzır bulundu

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, “Ben De Okuyorum Öykü Dizisi 3 –Büyülü Gökkuşağı” isimli çocuk kitabını, "cinsiyet değiştirmeyi özendirici bazı ifadelere yer verilmesinin kitabı okuyan farklı yaş gruplarındaki çocukları cinsel kimliklerini sorgulamaya yönelteceği" gerekçesiyle "muzır" buldu. Kitap, bundan sonra 'poşet' içinde satılacak. 


Kurul incelemesi,

Kurulun “Ben De Okuyorum Öykü Dizisi 3 –Büyülü Gökkuşağı’” isimli kitapla ilgili değerlendirmesinde şöyle denildi: “Kitap çocuk iken gökkuşağının altından geçince kızlar erkek, erkekler de kız olur hikâyesinden etkilenen Yılmaz'ın rüyasında arkadaşı Dilek'le gökkuşağının altından geçtikten hemen sonra ikisinin de cinsiyetinin değişmesi, daha sonra tekrar gökkuşağının altından geçerek eski hallerine geri dönmeleri anlatılmaktadır.

Söz konusu kitapta cinsiyet değiştirmeyi özendirici bazı ifadelere yer verilmesinin kitabı okuyan farklı yaş gruplarındaki çocukları cinsel kimliklerini sorgulamaya yönelteceği bununla birlikte kitapta yer alan ifadelerin çocukların ruh ve duygu sağlığı ile dengeli gelişimine zarar verebilir; ayrıca, çocukların kişisel gelişimleri ve maneviyatları üzerinde olumsuz tesir oluşturabilir.” 

Karara göre kitap "Küçüklere zararlıdır" ibaresiyle içi görülmeyen zarf veya poşet içinde, teşhiri ya da reklamı yapılmayacak şekilde sadece 18 yaştan büyüklere satılabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER