İkili eğitim 2019'da tarihe karışıyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2019 yılı sonunda İstanbul ve Ankara dahil bütün okullarda tam gün eğitime geçileceğini açıkladı.

İkili eğitim 2019'da tarihe karışıyor

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren sabahçı-öğlenci eğitim sisteminin kalkacağı tarihi Milli Eğitim Bakanlığı netleştirdi. 

Bakanlık, yapacağı yeni düzenlemeyle tüm okulları ikili eğitimden çıkarıp tam güne geçirecek. 

Türkiye’de reform yapılması gereken alanlardan birisinin eğitim olduğuna işaret eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okullarda kaliteyi artırmak için ikili eğitime mutlaka son verilmesi gerektiğini vurguladı. 

2019 yılı sonunda İstanbul ve Ankara dahil bütün okullarda tam gün eğitime geçileceğini açıklayan, Yılmaz şunları aktardı:

"Bazen blok dersler yapılıyor. Bu da sağlıklı olmuyor. Ne yapmak lazım? İkili eğitimi kaldırmak lazım. Bin derslik yaparsak. Türkiye'de ikili eğitimi kaldıracağız. 20'ye yakın ilde ikili eğitim yok. 58 bin derslik. 40 bin dersliğin inşası devam ediyor. Binlik açığı devlet millet işbirliği ile çözeriz diyoruz. Bu yılların hayali istanbul'u çözersek her yeri çözeriz. 2019 yılı sonunda İstanbul ve Ankara dahil bütün okullarda tam gün eğitime geçilecek." 

"Hiçbir öğrenciye biz ödev verilmesini istemiyoruz"

Yılmaz, ayrıca 19 Ocak Cuma günü başlayacak yarıyıl tatili öncesinde öğrenci ve öğretmenlere tavsiyelerde bulundu.

Karnelerin öğrencilerin başarısını değil, verilenden ne kadarının kağıda dökülebildiğini veya dille ifade edilebildiğini gösterdiğini belirten Bakan Yılmaz, her öğrencinin başarılı olduğunu söyledi.

Yılmaz, öğrencilere tatilde dinlenmelerini tavsiye ederek, "Her zaman tatillere girerken Bakanlık olarak açıklama gönderiyoruz. Öğretmenlere diyoruz ki, 'Lütfen öğrencilerinize ödev vermeyin.' Hiçbir öğrenciye biz ödev verilmesini istemiyoruz." dedi.

Öğrencilerin tatilde bulundukları illerdeki tarihi yerleri, müzeleri, kütüphaneleri gezmelerini öneren Yılmaz, "Ankara'da ise Ankara'yı gezsinler, Sivas'ta ise Sivas'ı, Konya'da ise Konya'yı gezsinler. Konya'da Mevlana'yı gezince, Yazma Eserler Kütüphanesi'ni gezince, Selimiye Camisi'ni gezince, bu kendilerinin en güzel eğitimi olur. Bunu ödevden saymasınlar." dedi.

Bakan Yılmaz, öğretmenlerden, öğrencilerini kitap okumaları ve bulundukları illerdeki yerleri gezmeleri konusunda yönlendirmelerini talep etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER