Veli-Der: Yüz yüze sınavlar büyük çelişki

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) koronavirüs salgınına karşın okullarda yüz yüze yapılacak olan sınav kararına ilişkin Veli-Der’den tepki geldi.

Veli-Der: Yüz yüze sınavlar büyük çelişki


24.12.2020 16:16 ~ 24.12.2020 16:22
  Veli-Der Başkanı İlknur Kaya Bahadır, “Bilim insanları 10-19 yaş arası öğrencilerin semptom göstermeseler dahi bulaş oranlarının yüksek olduğunu söylerken, yüz yüze sınavların gerçekleşecek olması başlı başına büyük bir çelişki” diyerek sınavların iptal edilmesini istedi.

Veli-Der Başkanı İlknur Kaya Bahadır'ın açıklaması şöyle: 

MEB UYARILARIMIZI GÖRMEZDEN GELDİ: Tüm çocuklarımızın kamusal eğitim hakkından sorumlu olan MEB ise uyarılarımızı, yaşadığımız sorunları görmezden gelmeye, gerçekliği olmayan sayısal veriler ve açıklamalarla yaşadığımız sorunları yok saymaya devam ediyor. Salgın yayılımının ve uzaktan eğitimde yaşanılan sorunların devam ettiği bir süreçte sınavların yüz yüze okullarda gerçekleşeceği ısrarını sürdürüyor.

YÜZ YÜZE SINAVLARIN YAPILMASI BÜYÜK ÇELİŞKİ: Bilim insanlarının uyarıları ise çok açık; 4 haftalık acil kapanma kararının bir an önce uygulanması gerektiği, salgın yayılımının her geçen gün arttığı, 10-19 yaş arası öğrencilerin semptom göstermeseler dahi bulaşı oranlarının yüksek olduğunu ısrarla ifade diyorlar. Salgın yayılımı artışı nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma yasağından hemen sonra yüz yüze sınavların gerçekleşecek olması ise başlı başına büyük bir çelişki.

UZAKTAN EĞİTİME ULAŞAMAYAN ÇOCUKLAR SINAVLARA MECBUR BIRAKILIYOR: Uzaktan eğitime milyonlarca çocuğumuz hala ulaşamıyor. Ulaşabilen çocukların ise %64’ ü cep telefonu ile uzaktan eğitime erişmeye çalışıyor. Çocuklarımızın büyük çoğunluğunun gerçek anlamda uzaktan eğitime erişemediği somut bir gerçeklik. Salgına rağmen müfredat seyreltilmedi. Çocuklarımız tüm kazanımlardan sorumlu. Salgının başından itibaren uzaktan eğitime gerekli cihazı ve internet erişimi olmadığı için hiç ulaşamayan veya sınırlı bir şekilde ulaşan çocuklarımız salgın yayılımına ve sağlık riskine rağmen yüz yüze sınavlara mecbur bırakılıyor.

MEB TEK BAŞINA KARAR ALAMAZ: MEB,  biz velilere, çocuklarımıza rağmen kararlar alamaz, uygulayamaz. Ödediğimiz vergilerle okullar biz velilere, tüm yurttaşlara aittir. Eğitim ile ilgili tüm kararlar biz veliler ile birlikte alınmalıdır.

YÜZ YÜZE SINAVLAR İPTAL EDİLSİN: Çocuklarımız ülkemizin bugünü ve geleceği… Çocuklarımızın sağlığından ve geleceklerinden endişeliyiz. Eğitim en temel haktır. MEB tüm çocuklarımızın eğitim hakkından sorumludur. Çocuklarımızın uzaktan eğitimde ihtiyaç duyduğu tüm cihazlar ve internet erişimi devlet tarafından ücretsiz sağlanmalı ve yüz yüze sınavlar bir an önce iptal edilmelidir.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2020, 23:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER