Bitcoin'de sert düşüşe geçti

Bitcoin fiyatında başlayan düzeltme hareketi 50 bin dolar seviyesinin üzerinde kalınamaması ile birlikte hızlandı. Düşüş yüzde 16’nın üzerine çıktı.

Bitcoin'de  sert düşüşe geçti


Büyük şirketlerin yatırım yapacağını açıkladığı Bitcoin sene başından bu yana dikkatleri yeniden üzerine topladı. Dün fiyatı 59 bin dolara dayanan Bitcoin, bugün bir anda 49 bin doların altına geriledi.  Sert düşüşle birlikte Bitcoin piyasasının toplam değeri de 1 trilyon doların altına geriledi. Elon Musk’un sahibi olduğu Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık yatırımı, Musk’ın Twitter paylaşımları ve kurumsal yatırımcıların artan ilgisi, Bitcoin’in sene başından bu yana 29 bin dolardan 58 bin dolara yükselişinde etkili olmuştu. Kriptopara da yaşanan düşüş yüzde 16’nın üzerine çıktı.


“ARAÇLARDAN KAZANDIĞINDAN DAHA ÇOK PARAYI BITCOIN’DEN KAZANDI”

Bitcoin'deki ani yükselişin nedeni ise Tesla'nın bu alanda yaptığı yatırım oldu. ABD’de bir ekonomi kanalına konuşan Microsoft’un sahibi Bill Gates’e Elon Musk’ın Bitcoin yatırımları soruldu. Muhabir, Gates’e “Elon Musk, Tesla’nın 2020 yılında sattığı bütün araçlardan daha çok parayı Bitcoin’e yatırım yaparak kazandı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Gates ise; “Elon’un tonlarca parası var ve bu konuyu biliyor. Bitcoin’in yükselip alçalmasıyla ilgilenmiyorum. Fakat çok parası olmayıp bu işe girmeye çalışanlar beni endişelendiriyor” diye cevapladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2021, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER