Çağrı merkezleri, istihdam bekliyor

Çağrı merkezleri, istihdam bekliyor


Türkiye’de çoğunluğu gençler ve kadınlardan oluşan ve 160 bin kişiye istihdam sağlayan çağrı merkezleri sektörü, içinde bulunulan ekonomik şartlarda istihdam konusunda lokomotif rolünü devam ettirebilmek için 2021 yılında kaldırılan İŞKUR teşviklerinin yeniden yürürlüğe konulmasını bekliyor.   

Çağrı Merkezleri Derneği'nden (ÇMD) yapılan açıklamada, sektörün Türkiye’nin dört bir yanındaki yatırımları ve yarattığı 160 bin kişilik istihdamla özellikle bölgesel bazda kalkınma açısından önemli rol üstlendiğine dikkat çekildi. Sektörün aynı zamanda, yurt dışına verdiği çağrı merkezi hizmetleriyle uluslararası arenada Türkiye’nin çağrı merkezi üssü haline gelmesi için tüm paydaşlarıyla birlikte çalıştığına vurgu yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İŞKUR TEŞVİKLERİ KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR"

"Sektörün istikrarlı büyümesini sürdürebilmesi, yatırımların ve istihdamın korunabilmesi, hatta artırılabilmesi için işverenler tarafından yaygın olarak kullanılan, yeni işe alımlarda ve eğitimlerde büyük ölçüde teşvik avantajı sağlayan İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programları (İEP), Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İş birliği Programlarının (MEGİP) devam etmesi önemli." 

“TALEP VE ÖNERİLERİMİZİ ANKARA'YA SUNDUK, OLUMLU HABER ALACAĞIMIZI ÜMİT EDİYORUZ” 

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÇMD Başkanı Banu Hızlı da tüm sektörü temsilen, Aralık 2021'den itibaren yürürlükten kaldırılan bu desteklerin tekrar uygulamaya alınmasını beklediklerini söyledi. Talep ve önerilerini Ankara’daki yetkililerle paylaştıklarını belirten Hızlı, “Sektörümüzün, beklentisi olan istihdam teşviklerinin yeniden devreye girmesi halinde, 2022 ve sonrasında özellikle gençlerimiz ve kadınlarımızın istihdamına en fazla katkıda bulunan iş kolları arasında yerimizi sağlamlaştıracağımıza inanıyorum. En kısa sürede bu konuyla ilgili olumlu sonuçlar almayı umut ediyoruz” dedi.

LOKOMOTİF SEKTÖRLERDEN BİRİ  

Çağrı merkezleri sektörü, özellikle Anadolu’da ekonomik değer ve istihdam yaratırken, İstanbul’a yönelen göç dalgasının azalmasına doğrudan katkıda bulunuyor. Telekomünikasyondan finansa, perakendeden e-ticarete kadar pek çok farklı sektörü Anadolu’ya taşıma ve bölge halkının bundan yararlanmasını sağlama konusunda da kalıcı faydalar sağlıyor.  

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2022, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER