Elvan: Ekonomiyi değerlendirdi: Riskleri göz ardı etmiyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 6,7 büyümesine ilişkin, "Bunda yurt içi talep artışı etkili oldu. Oluşabilecek riskleri göz ardı etmiyoruz” değerlendirmesi yaptı.

Elvan: Ekonomiyi değerlendirdi:  Riskleri göz ardı etmiyoruz


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün duyurusu yapılan büyüme verilerine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan açıklama geldi. Elvan, üçüncü çeyrek büyümesinde yurt içi talep artışının etkili olduğunu ifade ederken “Oluşabilecek riskleri göz ardı etmiyoruz" dedi. Elvan, “Üçüncü çeyrek büyümesinde yurt içi talep artışı etkili oldu. Oluşabilecek riskleri göz ardı etmiyoruz. Makroekonomik, finansal ve fiyat istikrarını önceleyen politika çerçevemizle; dengeli ve istihdam oluşturan büyüme sürecini sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz. Üretim ve teknoloji altyapılarımızı yapısal anlamda daha da güçlendirecek adımlar atacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonomiyi ilgilendiren tüm kesimlerin sesine kulak verip, ortak akılla hareket edeceğiz” dedi.

TÜİK verilene göre; temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye ekonomisi yüzde 6,7 büyüme kaydetti.  Üçüncü çeyrekte hanehalkı tüketimi yüzde 9,2 artarken, yatırımlarda yüzde 22,5 oranında artış kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2020, 21:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER