Hazine ve Adalet Bakanları MÜSİAD ile buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, reform buluşmaları kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) yönetimiyle bir araya geldi.

Hazine ve Adalet Bakanları MÜSİAD ile buluştu

Bakanlar Lütfi Elvan ve Abdulhamit Gül ile yaptıkları toplantının ardından yazılı bir açıklama yapan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan enflasyon ve rezervlere ilişkin rezervlerin istenen düzeye gelmesi için yabancı yatırım gerekliliğine işaret etti. Kaan, “Saha yaygınlığımızın verdiği avantajla ekonominin sinir uçlarından gelen veriler toplanırken bir yandan da makro düzeyde Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumda büyüme bileşenlerinin nasıl şekillenmesi, sabit sermaye yatırımlarının nasıl artırılması gerektiği, yabancı yatırımcıların Türkiye’yi tercih etmesini sağlayacak ekonomik ve hukuki çerçevenin yeniden ortaya konması gibi hususları dile getirdik” dedi.

Abdurrahman Kaan, rezervlerin istenen düzeye gelmesi için yabancı yatırım gerekliliğine dikkat çekti. Kaan'ın açıklamasına göre toplantıda rezervlerin yeniden istenilen düzeye gelmesi adına sıcak para girişi yanında doğrudan yatırımların desteklenmesi gerektiğinin altı çizildi. Doğrudan yatırımların bu ülkede sadece hizmet sektöründe toplanmaması ya da doğrudan firma satın alma şeklinde gerçekleşmemesi gerektiği belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan ise iki saat süren toplantının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Elvan, “İş dünyasıyla görüşmelerimize MÜSİAD ile devam ettik. Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ile MÜSİAD yönetiminin önerilerini aldık. İş dünyasının görüşleri, yapacağımız düzenlemelere önemli katkı sunacak. Önümüzdeki günlerde görüşmelerimize devam edeceğiz” ifadesini paylaştı.

ENFLASYONUN DÜŞMESİ İŞ DÜNYASINI RAHATLATIR

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Gıda sektörünün temel tüketim gruplarında, yeterli miktarda yapılamayan üretimden dolayı yıllık bazda yüzde 25 ile 40 arasında değişen reel artışlar görmekteyiz. Kamudaki regülasyon görevi yapan şirketlerin özel sektör şirketleriyle birlikte üretim ve stok planlamasını yapması, enflasyonu kontrol altına alacaktır. Enflasyonun düşmesi, ekonomik rahatlamaya neden olacaktır” açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2020, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER