İcralık borçlara devlet desteği nedir

İcralık borçlar, Devlet Desteği,

İcralık borçlara devlet desteği nedir

İcralık borçlara devlet desteğine başvuru nasıl yapılır?
Dar gelirli vatandaşların icra ve haciz sorununu çözmek için hazırlanan icralık borçlara devlet desteği kapsamında iki paketin ayrıntıları merak edildi. Peki, icralık borçlara devlet desteği nedir, başvuru nasıl yapılır?


İcralık borçlara devlet desteği kapsamında TBMM'ye sunulacak düzenlemede 6 milyona yakın vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borcu tasfiye edilecek. Mahkemelerde yaşanan yoğunluğun önüne geçilmesi hedeflenen icralık borçlara devlet desteği hakkındaki detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, icralık borçlara devlet desteği nedir, başvuru nasıl yapılır?

Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları devlet üstlenecek. Mahkemelerde yaşanan yoğunluğun önüne geçilmesi hedeflenirken dar gelirlinin de refahı artırılacak.

İcralık borçlara devlet desteği nedir?
AKP Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası verdiği bilgilerin içerisinde dikkat çeken icralık borçlara devlet desteği oldu. Bu düzenleme kapsamında yaklaşık 6 milyon kişinin 2 bin TL'ye kadar olan borçları sıfırlanacak.

İcralık borçlara devlet desteği düzenlemesi kapsamında, 2 bin TL'ye kadar borcu olan icradan düşecek. Bu gaye ile ailelerin borçlu bulunduğu firmalar, icraya verdikleri kişileri muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek.

Sonuç olarak bu çerçevedeki borçluların borcu devlet tarafından tahsil edilmiş olacak. Düzenleme kapsamında en çok başvurulan icra dosyalarının elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi ana ihtiyaçlardan kaynaklanan borçlar nedeniyle olacağı ifade ediliyor. 

İcralık borçlara devlet desteği başvurusu nasıl yapılır?
Hazine ve Maliyet Bakanı Nureddin Nebati, yakın zaman içerisinde düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını açıkladı. Düzenlemenin TBMM'den geçmesinin ardından yürürlüğe girecek ve icralık borçlara devlet desteği başvuruları kabul edilecek. 

sputink

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2022, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER