İİSŞP : Kadın işçilerin analık ödeneği hakkı gasp ediliyor

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Banu Tuna, pandemi döneminde ‘analık ödeneğinin gasp edildiğini’ kaydederek, “Kısa çalışma nedeniyle primi yatmayan, bu nedenle 90 gün prim koşulunu sağlayamayan kadın işçilere analık ödeneği verilebilmesi için yasada değişikliğe gidilmeli” dedi.

İİSŞP : Kadın işçilerin analık ödeneği hakkı gasp ediliyor

Koronavirüs pandemisinde Kendi istek ve iradeleri dışında ücretsiz izne çıkarılan ya da kısa çalışma kapsamına alınan kadın işçiler sigorta primleri yatırılmadığı için ciddi bir mağduriyet ile karşı karşıya kalıyorlar. Kadın işçilerin birçoğu analık ödeneğini almak için “son 1 yılda 90 gün prim ödenmesi” koşulunu pandemi nedeniyle karşılayamıyor.

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Banu Tuna da yaptığı yazılı açıklamayla sorunun çözülmesi için yasa değişikliği yapılması gerektiğini belirterek, “Kısa çalışma nedeniyle primi yatmayan, bu nedenle 90 gün prim koşulunu sağlayamayan kadın işçilere analık ödeneği verilebilmesi için yasada değişikliğe gidilmeli. Bir maddelik bir yasa değişikliğiyle kadın işçilere “prim şartı aranmaksızın” analık ödeneği hakkının tanınmasını istiyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER