IMF'den Türkiye'ye 'düşük rezerv' uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin düşük döviz rezervi, yüksek dış finansman ihtiyaçları ve yüksek yurt içi döviz mevduatları nedeniyle şoklara karşı savunmasız olduğunu açıkladı.

IMF'den Türkiye'ye 'düşük rezerv' uyarısı


IMF'nin 4. Madde Konsültasyon Raporu’nda, düşük döviz rezervlerinin Türkiye ekonomisini şoklara karşı savunmasız bıraktığı belirtildi.  Raporda, “Düşük döviz rezervleri, yüksek dış finansman ihtiyaçları ve yüksek yurt içi döviz mevduatı ile birleştiğinde, ekonomiyi hem yurt içinde hem de yurt dışında şoklara ve değişikliklere karşı savunmasız bırakmaktadır” denildi.

Öte yandan, raporda Türkiye Varlık Fonu ile ilgili de “Bütçe dışı ve diğer merkezi olmayan hükümet kurum ve kuruluşlarının kapsamı ve rolü, azami şeffaflık ve güçlü bir yönetişim çerçevesi ile dikkatle tanımlanmalı ve izlenmelidir. Bu bağlamda; Türkiye Varlık Fonu'nun yönetim yapısı da olası çıkar çatışmalarını sınırlandırmak için iyileştirilebilir” değerlendirmesi yapıldı.

“Ekonominin 2021'de pozitif büyümeye devam etmesi bekleniyor” ifadesine yer verilen raporda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 6 büyümesinin beklendiği açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2021, 19:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER