İyi Parti Sözcüsü: Vatandaşlarımız yeni aldatmacayı görmeli

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verileriyle ilgili açıklama yaptı. Zorlu, "Ücretlilere yapılacak zamlarla da oynanmak istenmektedir. Her bir vatandaşımız bu yeni aldatmacayı iyi görmelidir" dedi.

İyi Parti Sözcüsü: Vatandaşlarımız yeni aldatmacayı görmeli

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),  Ekim ayında enflasyonun aylık yüzde 3,54 olduğunu, yıllık yüzde 85,51'e yükseldiğini açıkladı.İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, TÜİK'in enflasyon verilerinin ardından basın açıklaması yaptı. Zorlu, çarpıcı iddialarda bulundu.

"ZAMLARLA OYNANMAK İSTENİYOR"

Kürşad Zorlu, "Böylesine zor bir tablo karşısında siyasi iktidarın; 'Aralık ayını bekleyin.' diyerek vatandaşımıza bir lütuf gibi sunduğu şey ise rakamlar üzerinde bir illüzyon yaratmaktan ibarettir. Bu yolla ücretlilere yapılacak zamlarla da oynanmak istenmektedir. Her bir vatandaşımız bu yeni aldatmacayı iyi görmelidir" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Kürşad Zorlu'nun açıklamasının tamamı şöyle:

Türkiye İstatistik Kurumu Ekim 2022 tüketici enflasyonunu; aylık %3,54, yıllık %85,51 olarak açıkladı. TÜİK’in açıkladığı bu tartışmalı enflasyon rakamları bile ülkemizin ne kadar kötü yönetildiğinin ve artan ekonomik sorunların mevcut siyasi iktidar tarafından çözülemeyeceğinin göstergesidir.

Ana harcama gruplarındaki tüketici enflasyonuna bakıldığında yoksulun daha da yoksullaştığı bir dönemden geçtiğimiz açıkça görülmektedir.

TÜİK’e göre %99,05, İTO’ya göre %115,91 olan yıllık gıda enflasyonu; tüketimlerinde gıdanın payı %30’un üzerinde olan en dar gelirli hanelerimizin yoksullaşma ve yoksunlaşmasına neden olmaktadır.

Bununla birlikte TÜİK’in açıkladığı tüketici ve üretici enflasyonu arasında yaşanan farklılık, gelmekte olan daha büyük problemi işaret etmektedir. Üretici fiyatlarındaki yıllık %157,7 artış son 40 yılın en yüksek düzeyidir. Üretici enflasyonu ile tüketici enflasyonu arasındaki 72,2 puanlık fark, Cumhuriyet tarihimizin en yüksek düzeyi olurken enflasyonda 40 yıl öncesine döndüğümüz ortadadır.

Vatandaşlarımız açısından en kritik husus ise üretici fiyatlarındaki bu artışın ve ekonominin genel seyrinin tüketici fiyatlarında kalıcı bir düşüşe sebep olmayacağı yönündeki tespitimizdir. Üretici fiyatlarının 12 aylık ortalamasının yıllık değişimine göre hesaplanan yeniden değerleme oranı %122,93’e ulaşmış olup aksi bir karar alınmadıkça gelecek yıl vergi, harç ve cezalarda bu oranda bir artış yaşanacaktır.

Böylesine zor bir tablo karşısında siyasi iktidarın; “Aralık ayını bekleyin.” diyerek vatandaşımıza bir lütuf gibi sunduğu şey ise rakamlar üzerinde bir illüzyon yaratmaktan ibarettir. Bu yolla ücretlilere yapılacak zamlarla da oynanmak istenmektedir. Her bir vatandaşımız bu yeni aldatmacayı iyi görmelidir. Zira geçen yılın son ayında %13,58 olan aylık tüketici enflasyonunun etkisiyle bu yılın sonunda tüketici enflasyonunda tamamen hesaplamadan kaynaklı bir düşüş yaşanacaktır. Öyle ki 2022’nin son iki ayında aylık enflasyonun ortalama %3 gelmesi durumunda dahi yıl sonu yıllık enflasyon %67,4’e düşecektir.Aslında milletimizin derinden etkilendiği hayat pahalılığında bir değişim olmayacağı gibi fiyat artışlarında daha büyük maliyetli bir süreç önümüzdeki aylarda bizleri beklemektedir.

Bu vahim gidişat karşısında siyasi iktidarın değişmesi şart olmuştur. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in belirttiği üzere; Türkiye ekonomi Modeli çökmüş, çöp olmuştur. ‘’Faiz sebep, enflasyon sonuçtur.’’ teorisi masalı Türkiye'nin gerçekleri karşısında yenilmiştir.Biz İYİ Parti olarak liyakatli kadrolarımız ve projelerimizle milletimizi kısa bir süre içerisinde rahatlatacak iktidar sorumluluğunu üstlenmeye hazır olduğumuzu paylaşmak isteriz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER