Kamu Denetçiliği Kurumu'na personel alım ilanı

Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık), güvenlik görevlisi, temizlik elemanı ve teknisyen alımı için ilan verdi.

Kamu Denetçiliği Kurumu'na personel alım ilanı


Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (Ombudsmanlık) 13 sözleşmeli personel alımı bugün Resmi Gazete yayınlandı. Alım ilanında, “İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla faydası olandır” hadisi ve Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözlerine de yer verildi. İlanda Ombudsmanlık Kurumu’nun nitelikleri için şu tanıma da yer verildi:

“İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla faydası dokunandır’ inancı ile ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesini kendisine rehber edinen Kamu Denetçiliği Kurumu; idarenin hizmet kalitesinin yükseltilmesine, insan haklarının gelişmesine, hukukun üstünlüğünün sağlanmasına, hak arama kültürünün yaygınlaşmasına, şeffaf, hesap verebilir, insan odaklı bir idarenin oluşmasına katkı sağlamaya çalışmaktadır.”

Kurum, 3 koruma ve güvenlik görevlisi, 8 temizlik personeli ve 2 teknisyen alacak. Güvenlik görevlisi pozisyonuna başvuracak olan adayların önlisans mezunu olması; temizlik personeli ve teknisyen olmak isteyenlerin ise lise ve dengi okullardan mezun olması gerekiyor.

Başvuracak personelde 2020 KPSS’den 60 veya üzeri puan alma şartı arandı. Başvurular, 25 Şubat 18:00’a kadar “Kariyer Kapısı” internet sitesinden yapılabilecek.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2022, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER