Kara yolları işçisi kadro bekliyor

Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açan karayolu işçileri yıllardır kadro bekliyor

Kara yolları işçisi kadro bekliyor

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, konuyla ilgili hükümetle görüştü. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise “14 bin 700 işçiye kadro verilmedi ve o işçiler bu kış koşullarında çalışarak yolları açmaya çalışıyorlar” diyerek karayolu işçilerine kadro verilmesi için hükümete çağrı yaptı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanmaması için gece gündüz emek veren karayolu işçileri halen kadro bekliyor. Yargı kararı olmasına rağmen kamudaki taşeron işçiler kadroya geçerken kendileri bu haktan yararlanamayan işçiler, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün açtığı ihaleleri alan firmalarda taşeron olarak çalıştırılıyor. Firmalar değişiyor ancak işçiler değişmiyor.

İşçilerin kadro talebini defalarca TBMM kürsüsünden dile getiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamudaki tüm taşeron firma işçilerinin kadroya alınacağı sözü verildiğini anımsatarak, “Bugün kar yolları kapattı. Yolları açmak için fedakârca çalışan işçilerin önemli bir bölümü taşeron firma işçisi. 14 bin 700 işçiye kadro verilmedi ve o işçiler bu kış koşullarında çalışarak yolları açmaya çalışıyorlar” dedi.

İşçilerin maaşlarının taşeron firmalar tarafından zamanında yatırılmadığını belirten Gürer, “Kimi zaman taşeron firmadan üç ay maaş alamadıkları oluyor. Kadroları yok. Sürekli işçi değiller” diye konuştu. Gürer, hükümete, “Bu kadar fedakarca çalışan, yollarımızı açan, bunun gibi diğer kamuda hizmet veren taşeron işçileri bir an önce kadroya alınmalı. Verilen sözlerin tutulması şart” çağrısı yaptı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da hükümet ile bu konuyu görüştü. 70 bin taşeron işçiyi ilgilendiren bu görüşmelere ilişkin Atalay, “Arzumuz bir an evvel 70 binin kadroya geçmesi” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2022, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER