Mücevherciler teknoloji ihraç edecek

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, geliştirdikleri çevrimiçi sistemi dünyaya pazarlamaya başlayacaklarını söyledi.

Mücevherciler teknoloji ihraç edecek

 Kamar, “Sanal gerçeklik gözlüğü ile direk mağazamızda müşterileri misafir edecek bir sistemin üzerindeki çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.
Mücevher İhracatçıları Birliği verilerine göre sektör aralık ayında 298 milyon 58 bin 903 dolar mücevher ihracatı gerçekleştirilirken 2020 yılı toplam mücevher ihracatı, 3 milyar 757 milyon 767 bin 339 dolar oldu. Mücevher ihracatı, 2020 yılında pandeminin oluşturduğu etkiyle 2019 yılına oranla yüzde 8,41 düşüş yaşadı. Sektör pandemiye göre kendini güncelleyerek yeni bir alana girdi.

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, çevrimiçi fuar ve satış sistemi kurduklarını bu sistemi dünyaya pazarlamaya hazır olduklarını ifade etti. Kamar, “İhracatımızı artırmak için biz de birçok eylem içerisindeyiz. Evet fuarlarımız yok, pazarlamaya gitmekte sıkıntılarımız var. O zaman sanal fuar gündeme geldi bütün dünya bununla uğraşıyor. Türkiye’de Ticaret Bakanlığımız önderliğinde sanal fuar yapılıyor. Bizim sektörümüzde de detaylar çok olduğu için uzun zamandır bir çalışma hazırlıyorduk.

Türkiye’de ilk önce mücevher portalını açtık. Bu hazırlandı.  İşlerimiz düzgün olsaydı dijitalleşmeye bakamayacaktık dijitalleşmeye ağırlık verdik. Bu da sıkıntının içerisinde iyi bir bölüm. Türkiye’nin mücevher portalını kurduk. Bugün itibariyle çok büyük bir pazarlamaya başlıyoruz. Yaklaşık yüze yakın Türkiye’nin önde gelen mücevher üreticileri buraya tüm ürünlerini koydular. Oraya girdiğiniz zaman bir tuşa basıp görüşebilecek hale kadar getirdik” diye konuştu.

"SANAL GERÇEKLİK İLE MAĞAZAYA MÜŞTERİ GETİRECEK"

Dünyada yapılan sanal fuarların tamamını incelediklerini ifade eden Mustafa Kamar, şunları söyledi:

“Biz burada insanlar neyi becerdiler neyi beceremediler diye baktıktan sonra hiç kimsenin  yapmadığı bir sistem geliştirdik. Buna da ‘GBox’ adını verdik. Normalde bugüne kadar hep telefonlarımızla ürünleri gösteriyorduk. Şu an yaptığımız bu makine ile ürünün yüzde 100 çözünürlüklü en iyi şekilde karşı tarafa gösteriyoruz. Sırf bunan için dünyada 40’a yakın kamera denedik. Kameraları tek tek ithal ettik. Şu kurduğumuz kamera sistemi dünyanın en iyi kamera sistemi. Dolayısıyla şu an müşteri ile karşı karşıya oturuyor gibi bir sistemi var ettik. Dokunana kadar ki her şeyi şu an gösteriyoruz. Fuarlarımız olsaydı, bunu da pazarlamaya başlayacaktık. Kendi sektörümüzdekiler bir ‘buna ne ihtiyacımız var’ derken şu an çok iyi satış yaptıklarını ifade ediyorlar. Biz de sanal gerçeklikle müşteriyi mağazaya getirmeye çalışıyoruz. Sistem yakın zamanda hayata geçecek. Bu sistem tamamen yeni bir alan."(anka)

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2021, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER