Nebati: Hiç kimse 'beni enflasyonun altında ezdirdiler' diyemez

Enflasyonun düşeceği tarihe ilişkin sürekli yeni tahminde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, şimdi de aralık ayını işaret etti.

Nebati: Hiç kimse 'beni enflasyonun altında ezdirdiler' diyemez

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kastamonu ziyaretinde yaptığı açıklamada kimseyi enflasyona ezdirmediklerini söyledi.

Bakan Nebati, 'Enflasyon, aralık ayından itibaren baz etkisiyle de olsa hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak ve hedefimiz olan tek rakamlı enflasyonu yakalayacağız. Bunu hiç kimse işini kaybetmeden, aşını kaybetmeden, kepenk kapatmadan, atölyelerin kapılarına kilit vurmadan, fabrikaların kapılarına kilit vurmadan gerçekleştireceğimizi; tüm dar gelirli, sabit gelirli başta olmak üzere, toplumun enflasyondan en fazla etkilenen kesimlerinin bizim attığımız adımlarla daha rahat bir hayat sürdüreceklerini ifade ederim' dedi.

Nebati, enflasyona karşı vatandaşları koruduklarını savunarak 'Dünya bir krizle karşı karşıya kaldığında bu krizin üstünden gelecek her türlü enstrümanı en iyi şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. 20 yıldır bu ülkede hiç ama hiç kimse 'Beni enflasyonun altında ezdirdiler', 'Beni doktorsuz bıraktılar', 'Benim çocuğumu kitapsız bıraktılar' diyemez' diye konuştu. 

Döviz kurundaki oynaklığın minimum seviyede olduğunu söyleyen Nebati, 'Öngörülebilirliğin arttığı, insanların hesaplarını çok rahat bir şekilde yapabildiği bir dönemdeyiz' dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2022, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER