Rekabet Kurumu'ndanDuru Bulgur'a 4 milyon 407 bin TL para cezası

Rekabet Kurumu, perakende zincirlerine yönelik satışlarında, ürünlerin satış fiyatını yeniden belirlediği iddiası üzerine hakkında soruşturma başlattığı Duru Bulgur Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 4 milyon 407 bin 979 lira idari para cezası verdi.

Rekabet Kurumu'ndanDuru Bulgur'a 4 milyon 407 bin TL para cezası

Duru Bulgur Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında, ticaretini yaptığı bulgur, pirinç ve bakliyat ürünlerinin Konya ve Karaman bölgesinde yer alan perakende zincirlerine yönelik satışlarında ürünlerin satış fiyatını yeniden belirlediği iddiası üzerine 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

Rekabet Kurulu’ndan konuyla ilgili bugün yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

İDARİ PARA CEZASI VERİLMESİNE KARAR VERİLDİ: “Duru Bulgur San. ve Tic. A.Ş.’nin perakende seviyesinde faaliyet gösteren teşebbüslerin yeniden satış fiyatlarını belirlemek suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla adı geçen teşebbüse idari para cezası verilmesine karar verildi. 

CEZA OYBİRLİĞİYLE VERİLDİ: Duru Bulgur San. ve Tic. A.Ş.’ye 2020 yılı gayrisafi gelirleri üzerinden takdiren 4 milyon 407 bin 979 lira 26 kuruş tutarında idari para cezası verilmesine, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara idare mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verilmiştir.”

4054 sayılı Kanun'un 4. maddesi şöyle:

"Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır."

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER