İBB Şehir Tiyatroları'nın 75. yıl kutlaması yağmur nedeniyle ertelendi

İBB Şehir Tiyatroları'nın 75. yıl kutlaması yağmur nedeniyle ertelendi

bul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nun açılışının 75. yılını, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla kutladı. Açıkhava tiyatrosunda sahnelenen "12'nci Gece" oyunu, yağmurun bastırmasının ardından, yağmursuz bir günde oynanmak üzere ertelendi. İmamoğlu, "Sanatın iyileştirici gücü, sanatın aynı zamanda geliştirici, yaratıcı duyguları katmasıyla beraber hayatımızın her anında olmalı. Bunu çeşitlendirmek ve yılın bütününe yaymak, ama kapalı ama açık alanlarda coşkuyla süreci yürütmek çok kıymetli" dedi.

İBB Şehir Tiyatroları, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nun açılışının 75. yılını kutladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı etkinlik, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nun tarihinin anlatıldığı belgesel gösterimiyle başladı. Ardından "12’nci Gece" oyunu sahnelendi. Oyunu yağmur altında izlemeye devam eden seyircilere yağmurluk dağıtıldı. Ancak yağmurun hızlanmasının ardından oyun, hava şartlarının daha uygun bir tarihte yeniden oynanmak üzere ertelendi.  

“GÜZEL BİR GELECEĞE YÜRÜYORUZ” 

Geceye katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatın iyileştirici gücüne inandığını belirterek şunları söyledi:  

“İstanbul'da atılan her iyi adımın, her güzel adımın dünyaya da iyi geleceğine inanan bir insanım. Bunu da hissediyorum. Açıkçası ben, hissetmekle kalmıyorum, gittiğim her yerde duyuyorum, işitiyorum. O anlamda sanatın iyileştirici gücü, sanatın aynı zamanda geliştirici, yaratıcı duyguları katmasıyla beraber hayatımızın her anında olmalı diye de ifade ediyorum. Bunu çeşitlendirmek ve yılın bütününe yaymak, ama kapalı ama açık alanlarda coşkuyla süreci yürütmek çok kıymetli. Çok iyi bir dönem geçiriyoruz. Pandeminin çıkış sonrası çok etkili bir dönem geçiriyoruz; daha da iyi olacağını görüyorum, hissediyorum. 2023 daha iyi olacak, 2024 çok daha iyi olacak. Öyle güzel bir geleceğe yürüyoruz. Bu akşam da Şehir Tiyatroları’nın açık havadaki aslında 75’inci yılıymış. Ben, onu bilmiyordum, bu akşam öğrendim. Asrı aşmış bu güzide kurumumuzun nice yüzyıllar İstanbul'umuza ve tiyatro dünyasına hizmet etmesini diliyorum.” 

Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever de “1914 yılında kurulmuş, seyircinin teveccühüyle 108 yıldır ayakta kalan, Cumhuriyet'ten çok çok eski bir kurumuz. Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde de 75 yıldır her sene yaz seyircimizle kucaklaştık. Bu 75’inci yılı tekrar seyircimizle anımsamak, hatırlamak bizim için çok kıymetli. Güzel bir ritüelimiz var, onu paylaşmak istedik. Keyifli bir zaman dilimi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

"12’nci Gece" oyuncuları ise ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“5 BİN KİŞİYE HİTAP ETMEK ÇOK FARKLI”

Bennu Yıldırımlar: Biz, yıllardır Şehir Tiyatrosu olarak Açık Hava Tiyatrosu’nda yer almaktayız. 75 yıldır buradayız. Herkesi de buradaki ortamı görmeleri için bir şeyler izlemeye davet ediyoruz. Standart açısından kapalı salonların belli bir insan sayısı var. Burada tabii 5 bin kişiye hitap etmek çok farklı bir duygu veriyor. Her tiyatro oyuncusu tatmak isteyecektir diye düşünüyorum.

“SEYİRCİMİZİN HINCA HINÇ DOLDURDUĞU ÇOK GÜZEL BİR GECE OLACAK”

Özge Özder: Seyircilerimizin hınca hınç doldurduğu çok güzel bir gece olacak. Bu gecenin özel bir anlamı var tabii bizim için. Çünkü Harbiye Açık Hava’nın Cemil Topuzlu Sahnesi’nin 75’inci yılını kutlayacağız aynı zamanda. İlk önce bir videoyla başlayacağız. Bugünlere nasıl geldi, bu sahne şehir tiyatrosuyla beraber seyircilerimiz onu izleyecekler. Daha sonra da oyunumuzu oynayacağız. Ben, oyunda, ‘12’nci Gece’de Feste adlı karakteri oynuyorum. Feste, aslında bir soytarı ve orijinalinde erkek. Fakat biz Feste'yi bir kadın oyuncu tarafından oynanıp biraz daha cinsiyetsiz ya da iki cinse birden ait olan bir karakter olarak yorumladık yönetmenimiz Serdar Biliş'le beraber. Ben de onu canlandırıyorum. Üç tane şarkı söylüyoruz, orkestramız var. Çok eğlenceli, neşeli bir oyun, açık havaya da çok yakıştığını düşünüyoruz ‘12’nci Gece’mizin. Tabii ki seyircimizle birlikte bu kadar anlamlı bir gecede daha da güzel bir hale gelecek.  

“SEYİRCİMİZ OYUNUMUZA BAYILIYOR, BİZ DE OYNARKEN ÇOK KEYİF ALIYORUZ”

Emre Özertem: Şehir Tiyatroları’nda oyuncu olarak görev yapıyorum, ayrıca genel sanat yönetmeni yardımcısıyım. Güzel bir oyunumuz var, seyircimiz oyunumuza bayılıyor. Bu atmosferde oyunu seyretmek gerçekten çok güzel ve değerli. Çünkü biz oynarken çok keyif alıyoruz. Daha sonraki alkışlardan da anlıyoruz ki seyircimiz de keyif alıyor. Bu gece ayrıca, gördüğünüz gibi arkada kocaman bir tülümüz var. Oyundan önce bir gösterimimiz olacak. Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nun 75’inci yılıyla ilgili. 

Bu tiyatro, tam 75 yıl önce, 1947 yılında inşa edildi Muhsin Ertuğrul Hoca’mızın isteği üzerine ve Lütfi Kırdar tarafından bize hediye edildi. Dönemin valisi ve belediye başkanı aynı zamanda. 75 yıldır biz Açık Hava Tiyatromuzda seyircilerimizle buluşuyoruz. Bunun anısına Açık Hava Tiyatromuzun ne kadar değerli olduğunu seyircimize hatırlatmak için böyle bir gösterim hazırladık, umarım beğenirler.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2022, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER