Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kadın vekilleri, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in çıplak aramaya maruz kalan kadınları “iffetli olmamakla” itham etmesine tepki yağdı.
CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, şahsi Twitter hesabında, “Yaklaşık 20 yıl sonra ‘Avukatlık yemininde başımı açtığım için kafamı kaldıramadım’ diyen Özlem Zengin, TBMM de ‘çıplak aramaya maruz kalan ‘namuslu’ kadın bunu söylemek için 20 yıl beklemez’ dedi. Kadın milletvekili olarak bu kadın milletvekilinden utandım. O söylemeye utanmadı.” ifadelerini kullandı.
'ÖZLEM ZENGİN KADINLARDAN ÖZÜR DİLE'
HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Özlem Zengin’in kadınlardan özür dilemeye çağırdığı mesajında, “Makamın mevkinin ve iktidarın nasılda yozlaştırdığını utanarak izliyoruz. Özlem Zengin kadınlardan özür dile.” ifadelerini kullandı. HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit ise “Özlem Zengin, çıplak arama işkencesine maruz kalmış kadınları; ‘onurlu, iffetli’ olmamakla suçladı. Bu bakışın bütün kadınlara kaybettirdiği çok açık!” sözleriyle ifade etti.