15 ilde günlük vaka sayısı bini aştı

ODTÜ İstatistik Bölümü Araştırma Görevlisi Ozancan Özdemir’in hazırladığı illere göre koronavirüs vaka haritasını paylaştı

15 ilde günlük vaka sayısı bini aştı

Buna göre; 12-18 Şubat haftası, 15 ilde günlük vaka sayısı 1.000’i geçti. Özdemir, “Orta ve Doğu Karadeniz bölgeleri ile Ankara, Çanakkale, Denizli ve Burdur, vaka yoğunluğunun nüfusa göre en çok yoğun olduğu bölgeler” dedi.

Ozancan Özdemir, Sağlık Bakanlığı’nın haftalık koronavirüs verilerinden yararlanarak illere göre insidansa bağlı vaka haritası hazırladı.

Özdemir’in hazırladığı haritada siyah ile gösterilen 15 ilde günlük vaka sayısı 1.000’i geçti. Koyu kırmızı ile gösterilen 41 ilde ise günlük 500-1.000 arası vaka kaydedildi.

Kırmızı ile gösterilen Manisa, Bartın, Niğde, Sivas, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gümüşhane, Ardahan, Kars ve Iğdır’da günlük 250-500 arasında vaka görüldü.

Açık kırmızı ile gösterilen 10 ilde vaka sayısı 100-250 arasında seyretti.

Turuncu ile gösterilen Bingöl, Van ve Şırnak, günlük vakanın en az çıktığı iller oldu. Üç ilde günlük vaka sayısının 50-100 arasında olduğu görüldü.

Özdemir’in, sosyal medya hesabından paylaştığı haritaya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

“Renklendirilmiş harita bize daha net durumu gösteriyor yine. Orta ve Doğu Karadeniz bölgeleri ile Ankara, Çanakkale, Denizli ve Burdur, vaka yoğunluğunun nüfusa göre en çok olduğu bölgeler.”

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2022, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER