Atatürk Düşünce Derneği'nden suç duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun’da Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ikinci suç duyurusunu yaptı.

Atatürk Düşünce Derneği'nden suç duyurusu

ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, saldırıya ilişkin tespit ettikleri delillerden bahsederek, “Bu eylem organize bir terör eylemidir” dedi.

Samsun’da 3 Şubat 2022 tarihinde Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıya ilişkin saldırganlar Celal Rahman F. ve Batuhan F. tutuklandı. Daha önce olaya ilişkin suç duyurusunda bulunan ADD, bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ikinci suç duyurusunu da yaptı. Suç duyurusu dilekçesinde Rahman F. ve Batuhan F.’a “Kamu malına zarara vermek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçları yöneltildi.

Ankara Adliyesi önünde ADD üyeleri adına açıklama yapan ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, Atatürk’e yönelik saldırıların giderek arttığını kaydetti. Bozkurt, “Anıtın atının arka ayaklarına bir gece önceden çelik halat bağlandığı sabittir. O çelik halatın ertesi gün bağlanan bir urgan vasıtasıyla araçla çekildiği sabittir. Bu saldırıyı düzenleyenlerden birinin altı adet telefon aldığı ve sayısız görüşme yaptığı sabittir. Bir gün önce sosyal medya hesabından ‘Allah’ım inananları hayırlı müjdelerle sevindir’ gibi bir tweet attığı sabittir. Bu eylem organize bir terör eylemidir” diye konuştu.

Bozkurt, Cumhuriyet’in kilit taşının Atatürk ve laiklik olduğunu vurgulayarak, “Atatürk ve laiklikle oynatmayız. Oynatanlarla bir arada olmamız mümkün değildir… Laikliği, tam bağımsız anti emperyalist çizgisini kaybeden bölge ülkelerinin hali hepimizin gözü önünde. Suriye, Libya, Somali’nin hali meydanda. Bu cumhuriyeti ayakta tutan tutkalın adı Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Açıklamanın ardından suç duyurusu dilekçesi savcılığa verildi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2022, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER