Bakan Bilgin'den kapitalizm eleştirisi, Erdoğan övgüsü (!)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kapitalizm eleştirisinde bulunup, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı övdü.

Bakan Bilgin'den kapitalizm eleştirisi, Erdoğan övgüsü (!)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Uluslararası Emek ve Dayanışma Kongresi’nin açılışında konuştu.

Dünyadaki eşitsizliğin ve sömürünün insanları açlığa sürüklediğini vurgulayan Bilgin, "Reel ekonominin üretimi, kârları arimetrik olarak artıyor ama finans kapitalizm kârları geometrik olarak artıyor. 2008’de yaşanan ekonomik kriz bunu doğruladı. Bugün de bu devam ediyor. Demek ki kapitalizmin iki insan hayatını tahrip eden bir büyüme modeli var. Her şeyden önce emekçilerin hayatını yok ediyor" dedi.

ERDOĞAN'I ÖVDÜ
Bilgin, "Emek örgütlerinin, sendikaların, emeğin yanında olan siyaset anlayışlarının tam bu aşamada mücadelelerini yeni bir stratejiye dayandırmaları lazım. Eski anlayışlar geçersiz hale gelmiştir. Kıymetli Cumhurbaşkanımız Erdoğan ‘dünya beşten büyüktür’ demiştir, bunun anlamı budur" ifadelerine yer verdi.

BU İŞİN FITRATINDA VAR!
13 Mayıs 2014'te yaşanan Soma Maden katliamının ardından dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Soma Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında Soma'da yaşanan maden faciasına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. 1800'lerden başlayarak yaşanan maden facialarını örnek gösteren Erdoğan, "Bunlar sürekli olan şeyler, bu işin fıtratında bu var" demişti. Erdoğan, Amasra'daki facianın ardından da şehit maden işçileri için 'kader planı'ndan söz etti. Erdoğan'ın işçi sınıfına bakışını özetleyen bu hatırlatmaların ardından anti-kapitalist bir çerçevede övülmesi ise akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER