Çeşme suyu içilir mi içilmez mi

İstanbul'da yıllardır süregelen çeşme suyunun içilip içilemeyeceğine dair tartışmalara dair yetkili ağızdan açıklama geldi.

Çeşme suyu içilir mi içilmez mi

nbul'da çeşme suyunun içilip içilmeyeceğine yönelik tartışmalara İSKİ Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Kocazeybek yaptığı açıklama ile nokta koydu.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde şebeke suyunun niçin içilemediği ve İSKİ web sayfasında İSKİ’nin misyon-vizyon kısmında “içilebilir su amacı” ifadesinin niçin yazıldığı, İBB Meclisi'nde de gündeme gelmişti. İBB Meclis'indeki gündem sonrası son olarak İSKİ Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Kocazeybek, tartışmalara noktayı koydu.

Cumhuriyet Gazetesİ'nde konuyla ilgili bir makele kaleme alan Kocazeybek, İstanbul'da çeşme sularının içilebildiğini belirterek "İSKİ’nin şebeke suyu son 2021 yılında yapılan dokuz kaynak suyu ile paralel incelemede sertlik ve koku (araştırmada yok ancak klor kullanımına bağlı bilinen bir gerçek) dışında diğer tüm kritik ve önemli parametrelerin bugün piyasada rahatça içilebilir durumda olan yeraltı kaynak suları ile benzer verilere sahip olması nedenleriyle, İstanbul şebeke sistemi suları; günlük yaşam içinde kullanım dışında içmeye de uygun standartlarda sağlıklı ve temiz olarak İstanbul halkının hizmetine sunulmaktadır." ifadelerini kullandı.(milligazete)

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2022, 20:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER