CHP'den iktidara TOGG yanıtı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, TOGG lansmanına CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener'in davet edilmesine ilişkin bir soruyu yanıtladı.

CHP'den iktidara TOGG yanıtı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Bu davet, şirket yönetiminden gelseydi seve seve katılır, seri üretim bandından inecek ilk aracı da ayakta alkışlardık. Ancak Erdoğan ve şürekâsı, bu özel girişimin gerçekleştirdiği özel projeyi siyasi bir şova dönüştürme gayreti içinde" dedi.

Öztrak, partisinin genel merkezinde; MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı yaptı. Gündeme ilişkin konular hakkında açıklama yapan Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu toplantılarının devam ettiğini belirtti ve şunları söyledi:

Bugün Kurulumuzun gündeminde; karakışa girerken giderek ağırlaşan, ‘Gıda güvencesi ve açlık riski,’ ekonomiye hükümetin her gün yaptığı müdahalelerin, rekabetçi piyasa mekanizmasını çalışamaz hale getirmesi, dışarıda ekonomik iklim bizim gibi ekonomiler için bozulurken, seçimleri kaybedeceğini gören Hükümetin, dışarıdan gelebilecek bir ters dalgaya karşı, ekonomide kalan son tahkimatı da, koltuğunu koruma uğruna, korku ve panik içinde yiyip bitirmesi ve son olarak; seçimi kaybedeceğini anlayan Erdoğan’ın yeni algı operasyonlarıyla gündem karartma çabaları vardı.

Bu vahim gelişmelerin olası sonuçlarını ve bu sorunları seçimden sonra hızla aşmak için yapılması gerekenleri kapsamlı bir şekilde ele aldık.

Katıra, ‘baban kim’ diye sormuşlar. ‘Aygır at dayımdır’ demiş. İnsanlar âleminde de bazıları geçmişinden utanır, sıkılır. Utandığı için de ya geçmişi çarpıtır. Ya da bukalemun misali renkten renge girerek, geçmişinden kurtulmaya çalışır. Türkiye’de de geçmişinden kaçmak için sık sık elbise değiştiren siyasetçilerin başında Erdoğan gelmektedir.

Tarih: Bundan 20 yıl önce, 17 Mayıs 2003’te ne diyor Erdoğan? ’Milli Görüş elbisesini dışarıda bıraktık’ İşte o gün bu gündür Erdoğan’ın ne milliliği kaldı, ne de kendine ait bir görüşü. Bu manşetlerin atıldığı o dönemlerde ABD Dışişleri Bakanı Neo-con düşüncenin önde gelen isimlerinden Rice, ABD Gazete Editörleri Derneği üyelerine yaptığı konuşmada; ‘Elimizde Türkiye örneği var. Bence bunlar Ortadoğu için umut olmalı. Böylece, daha ılımlı siyasi güçleri bulup İslam ile demokrasi arasında doğru ilişki kurabilen her ikisine de hizmet eden kurumları oluşturabilen bütün insanlara hoşgörülü bir demokratik süreç ortaya çıkabilir’ diyordu. Erdoğan, CIA ’in masalarında yazılan, ‘Ilımlı Müslüman’, ‘Ilımlı İslam’ senaryolarının baş aktörüydü. Daha Başbakan bile değilken, ‘Partimiz ılımlı Müslümanların ortak değerlerini temsil etmektedir’ diye, konuşuyordu. Sonunda Erdoğan, ‘İslam’ı güncelleme’ noktasına kadar geldi. Sonra da tabanından gelen tepkilerle çark etti. Yine elbise değiştirdi. Anlaşılan şimdilerde birileri Erdoğan’a yeni bir elbise dikme çabası içinde. Ağzından; ‘Muhafazakâr devrimcilik’ gibi bir laf hiç düşmüyor. Muhafazakârlık kim? Devrimcilik kim? Erdoğan kim? Muhafazakârlık adı üstünde… Muhafaza etmek, korumaktır… Allah aşkına! 20 yılda Erdoğan, neyi muhafaza etti. Bu ülkenin derelerini, ormanlarını dağını, taşını rantçıya, yandaşa peşkeş çektiniz. Çocuklarımızın, torunlarımızın hakkını doların yeşili için talan ettiniz. Muhafaza falan etmediniz. Beytülmali devletin Hazinesini mi muhafaza ettiniz? Kayınpeder, damat bir oldunuz. Seçimlerde sahte istikrar havası basmak için Merkez Bankası kasasındaki 128 milyar doları buhar ettiniz. Damat, ‘At izi it izine karıştı’ dedi çekti gitti. Şimdi de damadın yakın arkadaşını Bakan yaptınız. İhracatçının dövizlerine el koyup arka kapıdan satmaya devam ediyorsunuz. Son 10 ayda, şu ana kadar satılan dövizlerin, 118 milyar doları bulduğu söyleniyor. Sahte istikrar havası için yaktığınız rezervlerin toplamı 250 milyar dolara dayandı. Milletin atadan, dededen kalan malını mülkünü mü, muhafaza ettiniz? Ona da hayır! Atadan dededen kalan ne varsa hepsini 63 milyar dolara sattınız. Türk Telekom, Petrol Ofisi, yem fabrikaları, şeker fabrikaları ve daha nicesi… Hepsi satıldı. Bu ülkenin en stratejik tesislerinden birisini, Tank Palet Fabrikasını, Katar ordusuna bedava verdiniz peşkeş çektiniz. Ordumuzun kozmik odasını bile koruyamadınız. FETÖ’cü hâkimlerin kirli ellerine bıraktınız. Milli ordumuzun sırları sayenizde başka karargâhların ellerine geçti. Tarihimizi, kültürel mirasımızı mı muhafaza ettiniz? Hayır! Etmediniz. İstanbul’a ihanet ettiniz.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2022, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER