Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Huzur ve refah diliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Huzur ve refah diliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajında; “Geçmişte bu ülkenin önünü siyasi istikrarsızlıkların sembolü hâline gelen koalisyonlarla, darbelerle, vesayet düzeniyle, sosyal fay hatlarını derinleştirmekle kesenlerin çabaları artık işe yaramıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin sembolü hâline geldiği yeni Türkiye, sahip olduğu güçlü demokrasi ve kalkınma zemini üzerinde, kendi geleceğini kendi iradesiyle belirleme azminden taviz vermeden yoluna devam ediyor” dedi.

 Erdoğan, mesajında şunları söyledi:

“Bir yılı daha geride bırakırken, insanlık ve milletimiz için daha iyi, daha güzel, daha huzurlu, daha müreffeh bir yıl olması temennisiyle 2022’ye girmenin hazırlıklarını yapıyoruz. Miladi yıl değişimlerini, aynı zamanda bir muhasebe ve murakabe vesilesi olarak görüyoruz. Öncelikle, 2022 yılının milletimizle birlikte tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum.

Geride bırakmak üzere olduğumuz 2021’i, bir önceki yıl gibi koronavirüs salgınının gölgesi altında geçirdik. Üstelik bu yıl, salgına ilave olarak iklim değişikliğinin yol açtığı afetler, çeşitli ülkelerdeki istikrarsızlıklardan kaynaklanan gerilimler, bitmeyen göç dalgalarının yol açtığı acı görüntüler gibi yeni veya süregelen sıkıntılarla da yüzleştik.

Hatırlarsanız, salgın krizinin ilk döneminde maske ve tıbbi malzeme, daha sonra hastane yatağı ve sağlık hizmeti, ardından da aşı kargaşası ortaya çıktığında, biz vakitlice aldığımız tedbirler ve attığımız adımlar sayesinde hepsinin de üstesinden gelmiştik. Şehir Hastanelerimiz, salgın döneminde sağlık hizmetlerinin bihakkın yerine getirilmesinde önemli roller üstendi. Hamdolsun, kendi aşımız Turkovac’ı da üreterek, aşının sürekliliği konusundaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldırdık.

“İSTİKRAR İKLİMİNİ KÖKLEŞTİRMEKTE KARARLIYIZ”

Döviz kurunda yaşanan, ülkemiz ekonomisinin gerçekleriyle ve ilerleyişiyle uyumlu olmayan dalgalanmayı, serbest piyasa kuralları çerçevesinde aldığımız tedbir paketiyle ortadan kaldırdık. Hedefimiz; yatırımcılarımızın, üreticilerimizin, işletmelerimizin, vatandaşlarımızın önlerini görerek ekonomideki atılımımıza en yüksek katkıyı sağlayabilecekleri istikrar ve güven iklimini kalıcı kılmaktır. Her ne kadar, dövizdeki yükselişin durmayacağı propagandasıyla vatandaşlarımıza ciddi zararlar ettiren bir kesim, kendi aklınca yeni sinsilikler, yeni oyunlar peşinde koşsa da bu güven ve istikrar iklimini kökleştirmekte kararlıyız.

“BİZ MİLLETİMİZE 2023 HEDEFLERİNİ, ÜLKEMİZİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİ ARASINA SOKMAYI TAAHHÜT EDİYORUZ”

Geçmişte bu ülkenin önünü siyasi istikrarsızlıkların sembolü hâline gelen koalisyonlarla, darbelerle, vesayet düzeniyle, sosyal fay hatlarını derinleştirmekle kesenlerin çabaları artık işe yaramıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin sembolü hâline geldiği yeni Türkiye, sahip olduğu güçlü demokrasi ve kalkınma zemini üzerinde, kendi geleceğini kendi iradesiyle belirleme azminden taviz vermeden yoluna devam ediyor.

Halkımıza tek vaatleri ‘Eski Türkiye’yi geri getirme’ olanların önündeki en büyük engel, milletimizin işte bu iradeye sıkı sıkıya sahip çıkmasıdır. Biz milletimize 2023 hedeflerini, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmayı, büyük ve güçlü Türkiye’yi, yeni nesillere 2053 vizyonunu miras bırakmayı taahhüt ediyoruz.

“YENİ YILIN MİLLETİMİZE VE TÜM İNSANLIĞA HUZUR VE REFAH GETİRMESİ DUASIYLA HEPİNİZE SEVGİLERİMİ, SAYGILARIMI SUNUYORUM”

Rabbim nefes ve milletimiz destek verdikçe, ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Sözlerime son vermeden önce, 2021 yılı içinde, salgın ve tabii afetler başta olmak üzere çeşitli sebeplerle vefat eden tüm vatandaşlarımıza, vatan topraklarını müdafaa ederken şehadete yürüyen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu yıl içinde doğan evlatlarımıza, anneleriyle, babalarıyla, sevdikleriyle sağlıklı, mutlu, hayırlı bir ömür temenni ediyoruz. Yeni yılın milletimize ve tüm insanlığa huzur ve refah getirmesi duasıyla hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla.”

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2021, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER