Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haçlı zihniyetine karşı hilalin zaferi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Çanakkale Şehitler Abidesi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yılı Anma Töreni’ne katıldı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katıldığı törende Erdoğan, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan:  Haçlı zihniyetine karşı hilalin zaferi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'de düzenlenen törende; "Şu anda içinde bulunduğumuz mekânda, Gazi Mustafa Kemal’in komutasında, o kınalı kuzuların çıktığı yolda tüm haçlı zihniyetine karşı hilalin zaferini tüm dünyaya gösterdiğimiz şu mekanda bizler de yavrularımızı buna göre yetiştirmemizin gereğine inanıyorum” dedi.


“Çanakkale geçilmez’ sözünü tarihe nakşeden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum. İstiklal Harbimizde, Kıbrıs Barış Harekatı'nda, terörle mücadelede, 15 Temmuz’da; vatanı, bayrağı için canını feda eden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza da bu vesile ile Allah’tan rahmet diliyorum. Her ne kadar işgal niyetiyle gelmiş olsalar da burada toprağa düştükleri andan itibaren artık misafirimiz olarak gördüğümüz diğer milletlerin askerlerini de saygıyla anıyorum.

Çanakkale savaşları; milletimizin vatanseverlik, fedakarlık gibi yüksek faziletlerinin sergilendiği büyük bir kahramanlık destanıdır. İnanmış, inancı uğrunda ölümü göze almış, istiklale aşık bir millet 107 sene önce burada tarihin akışını değiştirmiştir.

Çanakkale’de imanlı yürekler karşısında dünyanın en güçlü orduları hüsrana uğramış, işgal ruhu karşısında inanç galip gelmiştir. Vatanını ve hürriyetini canı pahasına korumaya kararlı bir millet karşısında durabilecek hiçbir kuvvetin, hiçbir silahın olmadığı görülmüştür.

Türk milleti Çanakkale’de verdiği eşsiz mücadele ile tüm mazlumlara umut olmuş, sömürge altındaki birçok ülke Çanakkale’den ve daha sonra İstiklal Harbi’mizden aldıkları ilham ile kendi mücadelelerini başlatmışlardır.

Burada sadece Türkiye’nin her ilinden, her ilçesinden, hemen her köyünden kahramanların kabirleri yok. Aynı zamanda gönül coğrafyamızın dört bir köşesinden gelip burada toprağa düşen şehitlerin mezarları da var. Saraybosna, Üsküp, Bakü, Batum, Halep, Gazze, Kudüs’ün çocukları ile İstanbul, Ankara, Çorum, Yozgat, Antep, Mardin, Edirne’nin evlatları 107 senedir bu mukaddes topraklarda beraberce koyun koyuna yatıyor.

"HER VATAN EVLADININ ÇIKARACAĞI DERSLER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Her vatan evladının buradaki şehitliklerden, ecdadımızın ortaya koyduğu fedakarlıklardan, burada verilen çetin mücadelelerden çıkaracağı dersler, çok büyük ibretler olduğunu düşünüyorum. Gençlerle her buluşmamızda onlara Çanakkale’yi, Çanakkale Destanı'nı anlatıyor, burayı mutlaka görmeleri gerektiğini söylüyorum. Sadece kendi çocuklarımızın değil Balkanlar, Afrika’nın Orta Doğu, Orta Asya’nın gençlerinin de buraya gelmelerini, atalarını tanımalarını ve aramızdaki kardeşliğin köklerine şahit olmalarını arzu ediyorum.

Şu içinde bulunduğumuz mekânda, Gazi Mustafa Kemal’in komutasında, o kınalı kuzuların çıktığı yolda tüm haçlı zihniyetine karşı hilalin zaferini tüm dünyaya gösterdiğimiz şu mekanda bizler de yavrularımızı buna göre yetiştirmemizin gereğine inanıyorum. Rabbim bizi şehitlerimizin yolundan ayırmasın.”

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2022, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER