Erdoğan'a devlet nişanı sürprizi

Erdoğan'a devlet nişanı sürprizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısından önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Birinci Derece Dostluk Devlet Nişanı takdim edildi.

Erdoğan da konuşmasında "bugün burada çok ciddi bir sürprizle de karşı karşıya kaldım. Bu sürpriz özellikle Birinci Derece Devlet Dostluk Nişanı'nı takdim etmesini hangi ifadelerle değerlendireyim şu anda bilemiyorum. Bu benim için hakikaten farklı bir sürpriz oldu" dedi. "iş birliğimizin hem ikili düzeyde hem çok taraflı planda derinleştirilmesi için tam bir mutabakat içindeyiz. Mayıs ayında 14 anlaşmaya imza atılmıştı, şimdi de burada artı 6 anlaşma, toplamda 20 anlaşmayı böylece imzalamış olduk" diyen Erdoğan, "Ticaret hacmimiz için belirlediğimiz ilk hedef olan 5 milyar seviyesini geçen sene aşmıştık, 10 milyarlık hedefimize de emin adımlarla ilerliyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Kazakistan’ın başkenti Astana'da temaslarına devam ediyor. Erdoğan’ın ziyareti çerçevesinde iki ülke arasında çeşitli alanlarda 6 anlaşma imzalandı. Anlaşmaların imzalanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile yaptığı görüşmenin detaylarını ve iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdi.(hürriyet)

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2022, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER