Erdoğan, Biden ve Macron ile görüştü

Erdoğan, Biden ve Macron ile görüştü


 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Bali'de ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı, Biden-Erdoğan görüşmesine ilişkin, “Görüşmede, ticaret ve güvenlik konuları başta olmak üzere iki ülke ilişkileri ele alındı. ABD Başkanı Biden, görüşmede, İstanbul'da İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Endonezya'nın Bali Adası'nda, bugün ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı’nın sosyal medya hesabında görüşmeye ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Görüşmede, ticaret ve güvenlik konuları başta olmak üzere iki ülke ilişkileri ele alındı. ABD Başkanı Biden, görüşmede, İstanbul'da İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti. 

Bölgesel gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, ABD Başkanı Biden, Rusya-Ukrayna arasında tahıl koridorunda yaşanan sorunun çözülmesini ve sevkiyatın yeniden başlamasını sağlayan çabaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Türkiye ile ABD arasındaki F-16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini belirten ABD Başkanı Biden, İsveç’in NATO üyeliği sürecinde Türkiye’nin önemli bir aktör olduğunu da ifade etti.”

Erdoğan ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de görüştü. Cumhurbaşkanlığı, bu görüşmeye ilişkin de "Bali’deki G20 Liderler Zirvesi’nde temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü" açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2022, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER