Erdoğan: Eğitimde asla taviz vermedik

Erdoğan: Eğitimde asla taviz vermedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bundan 20 yıl önce göreve geldiğimizde, ülkemizi üzerinde yükselteceğimiz dört sütunun ilkini eğitim, diğerlerini de sağlık, emniyet ve adalet olarak belirlemiştik. Şartlar ne olursa olsun, eğitim konusundaki öncelliğimizden asla taviz vermedik. Her yıl, bütçeden en büyük payı eğitime tahsis ettik. Derslik sayımızı ikiye katlayarak kalabalık sınıf sorununu çözüme kavuşturduk. Toplam 750 bin yeni öğretmen ataması yaparak eğitim ordumuzu güçlendirdik. Okullarımızı bakımsızlıktan kurtararak en modern imkanlarla donattık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sancaktepe’deki Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi’nde bugün düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de hazır bulunduğu törende şunları söyledi:

"BAYRAK ŞAİRİMİZ ARİF NİHAT ASYA, BİNLERCE ÖĞRENCİYE VATAN VE BAYRAK SEVGİSİNİ ÖĞRETMİŞTİR: Sizlerin vasıtasıyla 81 vilayetimizin tamamında, tatilin ardından okulları ve öğretmenleriyle buluşmanın heyecanını yaşayan tüm öğrencilerimize buradan selamlarımı gönderiyorum. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle bayrak şairimiz, fikir ve aksiyon adamı Arif Nihat Asya'ya Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Arif Nihat Asya, yüreklerde fırtınalar estiren, adeta coşkun ırmaklar gibi akan şiirleriyle edebiyat hayatımızda silinmez izler bırakmıştır. Vatansever bir öğretmen olan Arif Nihat Asya, binlerce öğrenci yetiştirmiş; onlara iyi insan olmayı, vatan ve bayrak sevgisini öğretmiştir.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN MİMARLARI BU SINIFLARDA YETİŞECEK: Arif Nihat Asya'nın adını taşıyan bu lisemizden, Türkiye'nin ilmi, akademik, sanat ve kültür hayatına eşsiz katkılar yapan nice değerimiz çıkacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye'nin mimarları, öğretmenlerimizin maharetli ellerinde, inşallah işte bu sıralarda, bu sınıflarda yetişecektir. Şu an karşımda duran gözleri ışıl ışıl evlatlarımızın her birinin, şairimizin yolunu takip ederek ailelerine, ülkelerine, milletimize hayırlı evlatlar olmalarını bekliyorum. Bu ulvi ideal uğrunda öğretmenlerimizin de gereken çabayı, fedakarlığı göstereceklerine yürekten inanıyorum. Cumhurbaşkanı olarak, siz öğretmenlerimizle birlikte ülkemizin dört bir yanındaki eğitim neferlerimizin tamamına; hizmetleri, gayretleri, sabırları için ülkem ve milletim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. 

OKULLARIMIZI EN MODERN İMKANLARLA DONATTIK: Bundan 20 yıl önce göreve geldiğimizde, ülkemizi üzerinde yükselteceğimiz dört sütunun ilkini eğitim, diğerlerini de sağlık, emniyet ve adalet olarak belirlemiştik. Şartlar ne olursa olsun, eğitim konusundaki öncelliğimizden asla taviz vermedik. Her yıl, bütçeden en büyük payı eğitime tahsis ettik. Derslik sayımızı ikiye katlayarak kalabalık sınıf sorununu çözüme kavuşturduk. Toplam 750 bin yeni öğretmen ataması yaparak eğitim ordumuzu güçlendirdik. Okullarımızı bakımsızlıktan kurtararak en modern imkanlarla donattık."

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2022, 18:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER