Hastanedeki skandal olayda 8 gözaltı

Hastanedeki skandal olayda 8 gözaltı

İstanbul Ataşehir'de özel bir hastanede sağlık çalışanlarının yaşlı bir hastaya kötü muamele ederken çekilen görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ataşehir'de bulunan özel bir hastane personelinin, yoğun bakım servisinde yatan yaşlı kadının yüzüne para atarak korkutması ve aşağılayıcı davranışlarda bulunması, yüzüne doğru para attıkları görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturma kapsamında da 8 sağlık personeli gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜLERİN 2021 ARALIK AYINDA ÇEKİLDİĞİ TESPİT EDİLDİ

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, dün sosyal medyada paylaşılan ve kamuoyunun tepkisini çeken görüntülerdeki olayın 2021 yılı aralık ayında Ataşehir ilçesi İçerenköy Mahallesi'ndeki özel bir hastanede meydana geldi. Söz konusu görüntüleri de hastane çalışanı M.Y. isimli şüphelinin çektiği tespit edildi.

Yapılan araştırmalarda olaya karıştığı belirlenen 8 şüpheliden aralarında görüntüleri çeken M.Y.'nin de bulunduğu 7 şüpheli dün gece İstanbul'daki ikametlerinden gözaltına alındı. Görüntülerde kadın hastanın üstüne para saçarak hakaret eden ve Samsun'da ikamet ettiği tespit edilen A.E. isimli şüpheli bu ilde yakalandı.

Gözaltına alınan 8 şüpheli, “özel hayatın gizliliğinin ihlali”, “görevi kötüye kullanma” ve “hakaret” suçlarından bugün adli makamlara sevk edildi. 

Öte yandan, tepki çeken görüntülerle ilgili soruşturmada yayın yasağı kararı alındığı bildirilirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2022, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER