Hazinedar duruşma salonunu terk etti

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski Belediye Meclis Üyesi Çetin Kırışgil ile birlikte 'Haksız mal edinme, mal kaçırma veya gizleme' suçlamasıyla yargılandıkları davada, reddi hâkim talebinde bulunarak duruşma salonunu terk etti.

Hazinedar duruşma salonunu terk etti

Mahkeme önünde açıklama yapan Hazinedar, “8 tane rapor var lehime. Dosyayı bitirmemek ve uzatmak için her türlü hukuk dışı yöntemi uygulayan hâkimi bugün reddettim. 1,5 yıldır mahkemeyi oyalayan bir hâkim” dedi.     

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile eski Beşiktaş Belediye Meclisi Üyesi Çetin Kırışgil’in, 'Haksız mal edinme, mal kaçırma veya gizleme' suçlamasıyla 3’er yıldan 5’er yıla kadar hapis ve kamu görevinden yoksun bırakılma cezası talebiyle İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandıkları davaya bugün devam edildi. Duruşmaya sanıklar Murat Hazinedar ile Çetin Kırışgil, avukatlarıyla birlikte katıldı. 

“ÇALIŞANIMIN KANSER HASTASI EŞİNİN TEDAVİSİNE YARDIM AMAÇLI GÖNDERİLMİŞ BİR PARAYDI” 

Mahkemede tanık olarak dinlenen iş insanı Gaye Donay, Murat Hazinedar’ın banka hesabından kendisine 40 bin TL göndermesiyle ilgili şöyle dedi:

“Ne için olduğunu hatırlamıyorum ancak zannediyorum ki sağlık ile ilgili bir durum sebebiyleydi. Çalışanımın eşi kanser hastasıydı. Tedavisine yardım amaçlı gönderilmiş bir paraydı, ancak ben bu parayı Murat Hazinedar’a iade ettim. İade etme sebebim de ‘Birine yardım edeceksem bunu tek başıma yapmam gerekiyor’ diye düşündüğüm için diye hatırlıyorum.” 

“SORULAR DAVAYLA İLGİLİ DEĞİL” 

Tanığın beyanından sonra söz alan Murat Hazinedar mahkemeye tepki göstererek şöyle konuştu:

"Bu tanığı neden dinliyorsunuz? İddianamede ismi yok. 40 bin lirayı soruyorsunuz. Bunun nesini soruyorsunuz? Benim hesabımda o zaman 10 milyon dolar var. 8 tane rapor var. MASAK raporu var, başkaca raporlarım var, siz 40 bin TL’yi soruyorsunuz. Benim insanlarla özel hukukum olabilir, bu yok edildi. Sorulan soruların davanın esasıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. İlişkilerimi yok ettiniz.” 

“YARGILAMA DIŞINA ÇIKILIYOR” 

Hazinedar’ın avukatı Efe Murat Bulut ise “Mahkemeniz tarafından dinlenen tanıkların beyanları iddianame kapsamında değil. Yargılama dışına çıkılıyor. Bir yargılama, iddianame dışına çıkılarak yapılamaz. Bu Ceza Muhakemesi Kanunu’na (CMK) kesinlikle aykırıdır. Bu sebeple tanık dinlenmesinden vazgeçilmeli. Bu tanıkların beyanlarının yargılama dışına çıkarılmasını istiyoruz. Dosyadaki raporların bilirkişiye gönderilmesini talep ediyoruz” dedi. 

Mahkeme, sanık avukatının taleplerini reddederek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 6 Ekim 2022 tarihine erteledi. 

HAZİNEDAR DURUŞMA SALONUNU TERK ETTİ 

Hazinedar'ın avukatı, ara karar açıklandığı sırada reddi hâkim talebinde bulundu. Hakimse taleplerini dilekçeyle yapmaları gerektiğini söyledi. Bu sırada Murat Hazinedar, adil bir yargılama yapılmadığını söyleyerek duruşma salonunu terk etti. 

"HER TÜRLÜ HUKUK DIŞI YÖNTEMİ UYGULAYAN HÂKİMİ BUGÜN REDDETTİM"

Mahkeme salonu önünde açıklama yapan Hazinedar, şunları söyledi:

"Belki de bir ilk yaşadık. 3 tane MASAK raporu lehimde geldi, bir Başbakanlık raporu lehimde geldi, savcılık bilirkişi raporları lehimde geldi. Sayıştay raporları tertemiz geldi. Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanı’nın mütalaası dosyada. Yeminli Mali Müşavir raporu dosyada. Dosyayı bitirmemek, uzatmak için her türlü hukuk dışı yöntemi uygulayan hâkimi bugün reddettim. Düşünebiliyor musunuz? 8 tane rapor var lehimde ve Adalet Bakanlığı’nın süre talimatına, koyduğu yargılama süresine rağmen sadece 3 tane tanığı dinleyerek 1,5 yıldır mahkemeyi oyalayan bir hâkim. Yargılanmak istiyorum, her şey hazır ama dosyayı bitirmiyor. Bugün hâkimi bu nedenle reddettim.”  

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2022, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER