Hekimler Bakan Koca'ya seslendi: Bizi mahvettin

İzmir Tabip Odası üyesi hekimler, ekonomik haklarına kısmi düzeltme getiren yasa tasarısının geri çekilmesini protesto etti.

Hekimler Bakan Koca'ya seslendi: Bizi mahvettin


"Oyalama Değil Haklarımızı İstiyoruz" yazılı pankart taşıyan ve "Bakan Fahrettin Bizi Mahfettin" sloganları atan hekimler, özlük haklarının acilen düzeltilmesini istedi. İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, "Ücretlerimize gerçek enflasyon ve yapılan zamların üzerinde zam istiyoruz" dedi.

İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen hekimler, "Yaşamak ve Yaşatmak İstiyoruz", "Bakan Fahrettin Bizi Mahfettin", "Emek Bizim Söz Bizim" sloganları attı. "Oyalama Değil Haklarımızı İstiyoruz" yazılı pankart taşıyıp, alkışlarla protesto gösterisi yapan hekimler, özlük haklarına yönelik düzenlemenin acilen gündeme alınmasını istedi.

"YAPILAN ZAMLARIN ÜZERİNDE ZAM İSTİYORUZ"

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı ise şunları söyledi:

"Sağlık çalışanlarının uzun yıllardır devam eden sorunları vardı. Özlük hakları ekonomik hakları ve çalışma hakları konusunda. Ama bunlar hep görmezden gelindi. Pandemi sırasında bu sorunların ne kadar can yakıcı olduğunu hep birlikte gördük. Pandeminin başından beri özveri ile yaşamlarını riske atarak olumsuz çalışma koşullarında günlerce gecelerce sağlık hizmeti veren sağlık emekçileri sonunda korunamadılar. Bir test ve maske bile onlara çok görüldü. Covid oldular, hastalandılar, 500'den fazla arkadaşımızı kaybettik. Buna karşın covid bir meslek hastalığı da sayılmadı. Bu özverili çalışmaya rağmen uygulanan sağlıkta dönüşüm politikaları sonucunda kışkırtılmış bir sağlık talebinin yarattığı sağlıkta şiddet de durmadı. Anlayışsız yöneticilerin liyakatsız atamaları, mobbingleri de bizi iyice yıldırdı. Buna karşın açlık sınırının biraz üstünde reva görülen ücretlerimizle, son dönemde artan ekonomik krizin de çok belirgin hal almasıyla sağlık emekçileri tükendi."

TALEPLERİNİ SIRALADILAR

"Meclisin açılması ile özlük haklarımıza yönelik düzenlemelerin acilen gündeme alınmasını talep ediyoruz. Sunulan tasarıdan daha geri bir düzenlemeyi asla kabul etmeyeceğimizi, üretimden gelen ve emeğimizden aldığımız gücümüzü kullanmaktan kaçınmayacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz. Ne İstiyoruz; ekonomik ve özlük haklarımızla ilgili yeni yasa tasarısının en kısa zamanda meclise sunulmasını istiyoruz! Ücretlerimize gerçek enflasyon ve yapılan zamların üzerinde zam istiyoruz! Döner sermaye veya performans değil; emekliliğimize yansıyan, insanca yaşayacağımız tek ücret istiyoruz! 7200 ek gösterge ve yılda 120 gün yıpranma payı istiyoruz! COVID-19’un meslek hastalığı sayılmasını istiyoruz! Sağlıkta yeni bir şiddet yasası istiyoruz! Bütün bu taleplerimizi duymayan, görmeyen, ama yeri geldikçe bizi balkonlardan alkışlayıp 'sizin hakkınız ödenmez, sizler bizim kahramanımızsınız' diyen yöneticileri biz buradan tüm gücümüzle, samimiyetimizle alkışlamak istiyoruz."

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2022, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER