İBB Başkanı İmamoğlu'ndan açıklama

İstanbul'da yaşanan son selde il dışında tatilde olması gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin açıklama yaptı.

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan açıklama

İBB Başkanı İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:


 
“Yaratılan algıları değil. Yalın gerçeği konuşalım. İstanbul genelinde adına afet denilecek bir olay yaşanmadı. Sadece Esenyurt'ta sınırlı bir sorun yaşandı. Kaldı ki aynı yerde geçmiş yıllarda defalarca sorun yaşandı.

“Yağış gece yarısından sonra şiddetini arttırmıştı. Gelişmeleri ekiplerimizden bilgi alarak an ve an takip ettim. Gelişmeleri ekibimizle yönettik.

“Ne yazık ki son yıllarda Türkiye'de pek çok alanda işlerin normalinden saptığını yaşamaktayız. Mevcut iktidarın uygulamaları nedeniyle dejenere bir olgu ortaya çıktı. Tüm alanlarda tek adamlık anlayışı. Bu tek adamlık anlayışı yaygın bir hale getirilmek isteniyor. Ülkenin önemli noktalarında görev yapanlar kendi akıllarıyla değil hep o 'tek adam' dediği ne ise onun için harekete geçiyor. Her şeyi yapan o tek adam olmalı. Tek adam olmazsa hiçbir şey yürümez, yürüyemez algısı yaratılmalı. Bu milim milim işlenen bir algı süreci. Bu dejenere bir yönetim şekli ve iş yapma halidir. Tek adamlığın bu denli yüceltilmesi ve her alana yayılmaya çalışması çok tehlikeli bir durumdur.

“İBB 3 yıldır tek adam kafasıyla yönetilmiyor. Ülkeyi tek adam kafasıyla yönetenler bu gerçeği anlasın. Ben başkan olarak kaldığım sürece İBB tek adam anlayışı ile yönetilmeyecek.

“O gece sabaha kadar İBB'nin çalışanları sahadaydı. Sabahın ilk ışıklarına kadar tüm süreci dev kadro ile yönettik. Şov yapmaya değil sorunu çözmeye odaklandık ve sorunu çözdük.

"Yaratılmaya çalışılan suni gündeme bakarsak 3 bin 200 çalışanımızın hiçbir emeği yok sıfır sabaha kadar benimle birlikte tüm süreci yöneten yöneticilerimizin emekleri yok tamamen sıfır, öyle mi kabul edeceğiz? Bu nasıl akıldır? İnanın anlamakta zorluk çekiyorum. Üstüne basa basa tekrar etmek isterim. İBB’de kahraman bir kişi değildir hiçbir zaman olmayacak. İBB’de kahraman k9oca bir ekiptir. Siyasi paydaşları vardır yönetici paydaşları vardır. İBB’de daha da önemlisi kahraman ortak akıldır. Kahraman ortak emek ve güçlü bir dayanışmadır. İBB’nin kahramanları da benim tüm fedakâr ve çalışkan yol arkadaşlarımdır. Keşke Ekrem İmamoğlu'nun elinde sihirli bir değnek olsa, Süpermen gibi olay yerine gelince o problemi orada anında çözse. Ama bu tür şeyler biliyoruz ki ancak filmlerde hatta Hollywood filmlerinde olur. Bir de basına fotoğraf vermek için çizme giyerek tek adam anlayışına şov yapan bazı siyasetçilerin açıkçası Hollywood’da benzetme olsun iş yapma biçiminde olur. Başka bir yerde göremezsiniz. Bizim anlayışımız bu arkadaşlardan kökten farklı. Bize göre gerçek sihirli değnek bilim ve teknik destekli ortak akıl kurumların ve kuralların etkin bir biçimde çalıştırılmasıdır. Biz koskoca ülkeyi tek adam aklının kısıtlarıyla değil ortak akıl ve kurumsal kabiliyetiyle yönetmeyi tercih ediyoruz.

"Üç yılda izin kullandığım gün sayısı 25 gün. Sadece her yıla bir hafta düşüyor. Her sene bir hafta ailesine vakit ayırmış bir babayım. Ailelerin zaman geçirmeye mutlu olmaya hakkı var. Ben İstanbul’a elbette hizmet etmeyi kutsallaştırmış bir belediye başkanıyım. En üstün eforu ortaya koymaya da kararlıyım ama aynı şekilde ben çocuklarımı dinlemeyi onlarla kaliteli zaman geçirmeyi özellikle bu yaşlarını ıskalamamayı da kutsallaştırmış bir babayım. İki tatilim de yağmura denk geldi. Ama bütün İstanbul çalışkanlığımı da iyi niyetimi de çok iyi biliyor.


Ads by Kiosked
"İstanbul'un geçmişte vadilerini bu şekilde feda edildiği ortamın elbette bir kalemde düzelmesi mümkün değildir. Son olayın yaşandığı Esenyurt'taki Haramidere kası üzerinde bir derneğe kaymakamlık tarafından  yer veriliyor İSKİ orada bu dernek açılamaz burası vadinin yatağı içindedir diye uyarısı var ama devletin mülki amiri orada açılış yapıyor sonra orada çizmesiyle geziyor Bu olmaz.

"Ayamama vadisi gerçekten trafik bir alandır. Daha düne kadar yeşil alan ve imarlı olmayan alanlarda şuan gidin beş yıldızlı oteller rezidanslar var. Ve bunlar biz göreve gelmeden son beş yılın eseri. İşte 30'a yakın insanımızı yitirdiğimiz o vadinin son hali. Biz orada dereyi genişlettik diyecekler doğru biz de tamamını bitiriyoruz ama bu derelerin bu vadilerin bin yıllık geçmişlerine baktığınızda yaptıklarınız size yeterli gelmiyor. Hukuken bunun suç  duyurusuna dönüşme ihtimali nedir arkadaşlarımız bakıyorlar. 

"15 Temmuz ayrın TC tarihinin ne yazık ki en acı en yüzkarası günlerinden biridir. Ülkemizin paralel bir devlet kurma hesabına kurban edilerek ne yazık ki hükümetinde buna el verdiği bir süreç sonrasında ülkemizi ele geçirmeye cesaret edecek ...

"15 Temmuz'un yıl dönümüzde bizde yarın sabah burada İBB'de de insanlarımız şehit edildi onların anma törenini yapacağız. Açıkçası ben de ilanlarda gördüm. Sayın cumhurbaşkanının saraçhanede bir toplantı yapma kararını ilanlardan gördüm. 

t24

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2022, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER