İçişleri Bakanlığı'ndan'PCR'genelgesi

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliklerine ve bağlı kuruluşlara, "PRC Test Zorunluluğu" başlığında genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan'PCR'genelgesi

 
İçişleri Bakanlığı, "PCR Test Zorunluluğu" konulu bir genelge yayımladı. Genelgede; aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden seyahat, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapan personelden, tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlardan, öğrenci kamplarına katılacak kişilerden istenen PCR testinin yapılmasına gerek olmadığı belirtildi.
 Genelgede Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri kapsamında Sağlık Bakanlığı değerlendirmeleriyle oluştuğu ifade edildi. 

Genelgede şu ifadeler yer aldı: 

“Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden; uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerden önce, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapmakta olan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel işyerlerinde çalışanlara, kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere, PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği bildirilmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2022, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER