İstanbul'da 15 milyona yakın kaçak ürün ele geçirildi

İstanbul'da 15 milyona yakın kaçak ürün ele geçirildi

İstanbul’un 14 ilçesinde son üç ayda düzenlenen kaçakçılık operasyonlarında, piyasa değeri yaklaşık 15 milyon lira olan kaçak ürün ele geçirilirken 28 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamaya göre; Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollardan ülkeye getirilen kaçak ve sahte ürünleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde eden şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Son üç ayda 14 ilçede peş peşe kaçakçılık operasyonları düzenlendi.

Polis ekipler, ağustos-ekim ayları arasında Fatih, Maltepe, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Kartal, Kadıköy, Başakşehir, Kağıthane, Beykoz, Sarıyer ve Esenler ilçelerinde, adreslerini önceden belirlediği iş yeri, depo ve evlerden oluşan 27 adrese baskın yaptı.

Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda, piyasa değeri 15 milyon 40 bin 609 lira olduğu tahmin edilen 8 bin 485 elektronik sigara, elektronik sigara likidi ve aparatı, 24 bin 32 cep telefonu aksesuarı, 3 bin 942 kol saati ile 108 saç şekillendirici ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 28 şüpheli hakkında ise Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçuyla ilgili adli işlem yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2022, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER