İstanbul'da 315 kaçak göçmen yakalandı

İstanbul'da yapılan operasyonlarda Avrupa'ya geçmek üzere yurda kaçak yollarla giren 315 düzensiz göçmen yakalandı

İstanbul'da 315 kaçak göçmen yakalandı


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, bir grup sığınmacının minibüslerle, Edirne üzerinden Avrupa'ya kaçırılmaya çalışıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonrasında Bayrampaşa, Bağcılar, Bahçelievler ve Zeytinburnu ilçelerinde 6 ayrı operasyon düzenlendi.

Kaçak olarak Türkiye’ye geldikten sonra minibüs ve kapalı kasa kamyonetlere doldurularak Edirne'ye götürülmeye çalışılan 131'i Pakistan, 138'i Afganistan, 18'i Suriye, 17'si Filistin, 10'u Bangladeş ve 1'i İran uyruklu olmak üzere toplam 315 düzensiz göçmen yakalandı. Polis ekipleri, yabancı uyruklu kişileri Bulgaristan ya da Yunanistan sınırına götürmeye çalışan 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Yapılan çalışmada 4'ü minibüs, 1'i kamyonet 5 araca el konuldu.

Adresler ve araçlarda yapılan aramalarda, 8 cep telefonu, 6 can yeleği, 5 yağmurluk, 3 uyku tulumu, 2 deniz simidi ile 7 oto lastiği ele geçirildi. 

Operasyonlarda yakalanan düzensiz göçmenler hakkında sınır dışı işlemi uygulanacağı bildirildi. Göçmen kaçakçılığı yapan 6 şüpheliden 5'i ise işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü tutuklanırken 2'si adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2022, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER