İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu

İstanbul'un dört ayrı ilçesinde yapılan operasyonlarda 77 kaçak göçmen yakalanırken bu göçmenlere aracılık eden 4 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri, ülkeye kaçak yollardan giren ve organizatörler aracılığıyla İstanbul'a gelen yabancı uyruklu kişilere yönelik 11-18 Nisan arasında 4 farklı operasyon düzenledi. Yasa dışı yollarla Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda, 46’sı Afganistan, 14’ü Pakistan, 14’ü Suriye ve 3’ü İran uyruklu olmak üzere toplam 77 kaçak göçmen yakalandı.

Bu operasyonlarda, göçmen kaçakçılığında kullanılan 4 minibüse el konulurken 5 şişme bot, 18 uyku tulumu, kamp malzemeleri, bot şişirme pompaları, 10 kürek ve sınır hattındaki duvar ya da tel örgüleri aşmakta kullanıldığı sanılan 4 merdiven ele geçirildi. Kaçak göçmenlerin sevkini sağlayan 4 insan kaçakçısı da gözaltına alındı. Kaçakçılara ait 4 minibüs el konulurken 146 bin 718 lira idari para cezası kesildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderilen göçmen kaçaklarından üçü tutuklandı. Biri ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

1.343 KAÇAK GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLECEK

Öte yandan, İstanbul genelinde son bir haftada yapılan denetimlerde de yurda kaçak yollarla girdikleri belirlenen bin 730 kişi yakalandı. Kaçak göçmenlerden 387'si hakkında adli işlem yapılırken bin 343 kişi hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2022, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER